• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Negmar korsan Ro- Ro seferini başlattı

Negmar korsan Ro- Ro seferini başlattı
Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.’ye ait feribotlardan biri dün TIR’ları yükleyip sefere çıkınca ortalık karıştı.Olay, ’Korsan Ro- Ro taşımacılığı’ olarak değerlendirilerek işlem başlatıldı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi’ne bağlı Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot hattında İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’ye (İDO) rakip olarak ortaya çıkan, ancak gerekli izinler alamadığı için seferlere başlayamayan Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.’ye ait feribotlardan biri dün TIR’ları yükleyip sefere çıkınca ortalık karıştı. Olay, ’Korsan Ro- Ro taşımacılığı’ olarak değerlendirilerek işlem başlatıldı.

İDO’nun taşımacılık yaptığı ve en karlı hat olarak bilinen Eskihisar- Topçular arasında, Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. de taşımacılık yapmak üzere girişimde bulundu. Şirket yetkilileri 60 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek Yunanistan’dan satın aldıkları ’Bahariye’, ’Selimiye’ ve ’Muradiye’ gemilerini Eskihisar’a getirdi. Kurban Bayramı öncesi sefere başlayacağını ilan etmesine rağmen, iskele sorunu başta olmak üzere eksikliklerini tamamlayamayan şirket, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden gerekli izinleri alamadı.

KORSAN SEFER ŞAŞIRTTI

Eksikliklerini tamamlayıp izinleri aldıktan sonra sefere başlaması gereken Narlı Feribot İşletmesi, bugün saat 15.00 sıralarında Eskihisar’da İDO iskelesinin yanındaki iskelede bağlı ’Bahariye’ gemisine TIR’ları yükleyerek Topçular’a hareket etti.

’Bahariye’ gemisinin korsan Ro- Ro taşımacılığı yaptığı ihbarıyla Kocaeli Liman Başkanlığı ve Deniz Polisi harekete geçti. İDO yetkilileri de ilgili yerlere başvuruda bulundu.

Kocaeli Liman Başkanlığı yetkilileri, taşımacılık izni olmaması nedeniyle bağlı bulundukları iskeleden kesinlikle ayrılmamaları gereken feribotların TIR yükleyip sefere çıkmasıyla ilgili işlem başlattı.

sefer_negmar_1.jpg

sefer_negmar_2.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim