• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni A3’üngüvenlik sistemlerine 4 ödül

Yeni A3’üngüvenlik sistemlerine 4 ödül
EuroNCAP, çarpışma testinde en iyi derece olan 5 Yıldız ile ödüllendirdiği Yeni A3’ü bu kez de aktif güvenlik sistemleri nedeniyle 4 Euro NCAP Advanced Ödülü’ne layık gördü!

 

Araç dayanıklılıklarını Avrupa koşullarını temel alarak test eden bağımsız derecelendirme kuruluşu EuroNCAP, A3’ün yol koşullarında herhangi bir tehlikeyi önceden belirleyerek, potansiyel önlem alan Pre Sense Basic, Pre Sense Ön, İkincil Çarpışma Fren Asistanı (Secondary Collision Brake Asistant) ve Aktif Şerit Takip Sistemi (Active Lane Asist) güvenlik sistemlerini, 4 ödül ile ödüllendirdi. EuroNACP Advanced Ödülleri, yasalar ile belirlenmiş pasif güvenlik sistemlerine ek olarak, markaların olası kazaları önlemek için geliştirdiği ilerici güvenlik sistemlerine veriliyor.
 
Hayat kurtaran sistemler
 
Yeni A3’te bulunan Pre Sense Basic sistemi, potansiyel bir kaza anında, kazanın etkisini en aza indirmek için emniyet kemerlerinin gerilmesi, pencerelerin ve Sunroof’un kapanması gibi aktif güvenlik önlemlerini yerine getiriyor. Pre Sense Ön ise sürüş anında, aracın mesafesini öndeki araçlara göre otomatik olarak ayarlıyor, herhangi bir tehlike anında ise fren yaparak aracın hızını düşürüyor. Eğer çarpışma kaçınılmaz ise İkincil Çarpışma Fren Asistanı devreye girerek, ikinci çarpışmayı önlemek için fren yaparak, aracın kontrolsüz bir şekilde hareket etmesini önlüyor. Aktif Şerit sistemi (Active Lane Assist) de A3’ün üzerindeki kamera yardımı ile şerit çizgilerini belirliyor. 65 kilometre ve daha yüksek hızlarda, şerit çizgileri dışına çıkması durumunda, aracı tekrar şeridine döndürmek için direksiyona müdahale ediyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim