• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Riva, Mythos ile süper yata geçiş yaptı

Riva, Mythos ile süper yata geçiş yaptı
İtalyan tersanesi Riva, 122 Mythos isimli süper yatın inşası ile süperyat sektörüne geçmeyi planlıyor.. Mythos tersanenin şu ana kadar inşa ettiği en büyük yat.

 

İtalyan tersanesi Riva,  122 Mythos isimli süper yatın inşası ile süperyat sektörüne geçmeyi planlıyor. Mythos tersanenin şu ana kadar inşa ettiği en büyük yat.

Feretti grubun parçası olan ve Riva’nın 1950 ve 1960 yıllarında en büyük yatlarını inşa eden  Ancona merkezli CRN 37 metrelik Mythos’u da inşa edecek. Rekor sayılabilecek boyutlarının dışında, üç katlı güverteye sahip olacak  Mythos, ahşap spor botları ve klasik ahşap yelkenlileri ile ünlenip, daha sonra stil sahibi spor ve motorlu yatlara dönen 170 yıllık Riva tersanesinden çıkacak olan ilk alüminyum yat olma özelliğini de taşıyor.

Mythos’un son derece güzel çizgileri şu ana kadar Riva tersanesinden çıkan her gemide çalışmış Mauro Micheli tarafından Feretti’nin İleri Yat Tasarım takımı ile yakın işbirliği sonucunda hayat buldu.

Micheli yeni harikasıyla ilgili olarak “Bu araç tamamen iç güdülere dayanılarak tasarlandı, sadece bu nedenle ödül alacaktır. Son derece iyi düşünülmüş, ancak keskin çizgilere sahip olmayan yat, denizcilik sektöründe, Aquariva, Rivarama, Rivale, gibi bir mihenk taşı olacak ve aynı onlar gibi tasarlandıktan yıllar sonra bile inşa edilmeye devam edecektir” dedi.

Mythos’da alt güverte kabinleri, ana kabinde büyük bir salon, kaptan köşkü ve üç, dört ya da beş kabinlik yat sahibinin isteğine göre yapılacak düzenleme planları bulunuyor. İkiz MTU 4000 motor ile itiş gücü sağlanacak olan yatın 27 knot’luk azami hızı ve 25 knotluk seyir hızı olacak.

riva.jpg

İstanbul Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim