• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Özmen hakkında suç duyurusu yapacak

Özmen hakkında suç duyurusu yapacak
TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND Başkanı Engin Özmen hakkında ‘’U.N Ro-Ro ile yaptığı gizli anlaşma’’dan dolayı suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantep’teki nakliyecilerle buluşma toplantısında, UND Başkanı Engin Özmen hakkında ‘’U.N Ro-Ro ile yaptığı gizli anlaşma’’dan dolayı 5 Ocak 2013’te suç  duyurusunda bulunacağını söyledi.
 
TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun 19 Aralık 2012 tarihli Gaziantep’teki nakliyecilerle buluşma toplantısına büyük bir nakliyeci katılımı gerçekleşti. Nuhoğlu’nun gerçekleştirdiği toplantıya  Gaziantepli nakliyecilerin tamamı katılırken, civar illerin nakliyecileri de toplantıda hazır bulundu..

Nuhoğlu, Gaziantep’teki konuşmasında daha çok sektörün kan kaybettiği, şu ankiUND Başkanı Ruhi Engin Özmen’in “U.N Ro-Ro ile yaptığı gizli anlaşma”nın sektöre olumsuz etkileri, Rekabet Kurumu’nun kararına karşın U.N Ro-Ro aleyhine açılan ve açılacak davaları engellemesini, sektörün eski çalışma şevk ve performansını yitirdiği ve sektörün yabancılara karşı pazar kaybettiği gibi konulara değindi.

UND Başkanı Engin Özmen’in “U.N Ro-Ro ile yaptığı gizli anlaşma”yı “bu kadar alçaklık beklemiyordum” ifadeleriyle eleştiren Nuhoğlu, Özmen’in aday olamayacağını, çünkü önümüzdeki haftadan itibaren etrafında kimseni kalmayacağını, 5 Ocak 2012’de de söz konusu anlaşmadan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye’yi müstemleke sanan o kovboylara da bütün bunların hesabını soracağız. Engin Özmen başkanlık adaylığından ayrılacak, ama U.N Ro-Ro bırakmıyor” dedi.

Nuhoğlu’nun şahit olduğu konuşma

Nuhoğlu, Engin Özmen’in “U.N Ro-Ro’yu koruyan tavrına” 2 ay önce UND Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çobanoğlu ve eski UND Başkanı Tamer Dinçşahin’in de bulunduğu bir toplantıda şahit olduğunu anlattı. O toplantıda Tamer Dinçşahinsöz alarak, “U.N Ro-Ro aleyhine Rekabet Kurumu’na açılan davanın sonu geliyor. Bir şey öğrenmek istiyorum. Rekabet Kurumu U.N Ro-Ro aleyhine karar verirse dava açacak mısınız?” diye UND Başkanı Engin Özmen’e soruyor.

Özmen’in “Hayır, açmayacağım” diyerek sektörü peşkeş çektiğini söyleyen Nuhoğlu, ancak bütün bunları sektörün bilmediğini belirtti.
 

UND Yönetim Kurulu Üyeleri’nden dördü Özmen’e desteğini çekti”

UND Yönetim Kurulu Üyeleri’nden dördü ile geçtiğimiz pazar günü bir yemekte buluştuklarını açıklayan Nuhoğlu, ismini vermediği üyelerin kendisine, “neden bu olanları bize daha önce anlatmadınız? Yoksa biz onu desteklemez ve ta Antalya’daki toplantıda al aşağı yapardık. Biz senin onu desteklediğini sanıyorduk. Seçimlerde  bu yönetimin arasında olmayacağımıza söz veriyoruz” dediklerini dile getirdi.

Nuhoğlu, Gaziantep buluşmasında Engin Özmen’nin cevaplamasını istediği bazı sorular da sordu. Özmen’i başkan olmaya U.N Ro-Ro’nun teşvik ettiğini öne süren Nuhoğlu, sektörün U.N Ro-Ro’ya ve Bulgarlara peş keş çekildiğini ve bunun hesabını soracağını bir kez daha yineledi.

Cevap bekleyen sorular:

*Son 2 yılda bir kez bile KUK toplantılarına katıldın mı?

*Bulgaristan’a bir kez gidip de KUK istedin mi?

*UNd neden Slovenya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelerin KUK toplantılarında yoktu?

*Daha önce, uçak biletlerini dahi ödemezken, şimdi ne oldu da otel paralarını dahiUND’ye ödetiyorsun? Çetin Nuhoğlu aday oldu diye mi? Bu işten pazarlık değil mi?

*U.N Ro-Ro, yakıt zammı dışında zam yapmayacağını açıklamıştı. Neden 1.400 Euro’dan 2.500 – 2800 Euro’lara çıkan zamlar yaptı? Bunun sebebi neden U.N Ro-Ro’ya sorulmuyor?

*U.N Ro-Ro tekel midir değil midir? Eğer bunun cevabını bilmiyorsan sektörden özür dileyecek misin? Rekabet Kurumu, U.N Ro-Ro  için “tekel” deyip de ceza vermedi mi?

*U.N Ro-Ro fiyat bazlı politikalarla sektöre girişi önlüyor mu önlemiyor mu? Önlüyorsa, dolayısıyla bundan zarar görenlerin tazminat davası açma hakkı var mı yok mu? Hakları varsa neden önlüyorsun?

*UND Deniz, U.N Ro-Ro’nun fiyat bazlı politikaları yüzünden battı mı batmadı mı? Rekabet Kurumu “battı” diyor. Yine Rekabetin Korunması Yasası gereği, 8 milyon 750 bin Euro zarara uğratılan  UND Deniz’in zararının 3 katını tazmin etme hakkı var mı yok mu? Varsa ve bu yönde bir dava açılıyorsa neden geri çektiriyorsun?

*Neden davanın geri çekilmesi için UND Yönetim Kurulu Üyelerine ‘istifa ederim’ şantajı yapıyorsun?

*Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na 6 -7 Aralık 2012’de, gündem maddesi oluşturmadan neden gittin? Gidiş amacın neydi?

*Bakanlıkta neler istedin? Yaklaşan seçimleri kazanmak için Bakanlıktan hiç değilse sektörün birkaç sorununu çözmesini istedin mi istemedin mi? Bakanlık görevlileri de sana “küçük ve orta boy Türk nakliyecisinin sorunları ortada yoksa bizden de bir şey beklemeyin dedi mi demedi mi? Bakanlık, sektörün verilerinin artık iletilmediğini, UND etki analizlerinin olmadığını sordu mu sormadı mı?

En son Gaziantep’e ne zaman geldin?

*Sektörün şu an en önemli sorunları olan şoför davaları, artan yakıt maliyetleri, fiyat bazlı rekabetten karların olmaması, yabancı payların artışı hakkında TOBB’a bir başvurun oldu mu?

*UND neden sektörün ümidi olmaktan çıktı?

*En başarılı başkan olduğunu söylüyorsun. O zamanki UND Ro-Ro kurulurken sen neredeydin?

*Son 2 yıldır UND İstişare Kurulu, Çalışma Grupları, Stratejik Plan gibi derneğin organlarını neden toplamadın?

*Birlikte basın toplantısı yapalım davetimi neden kabul edemedin?
U.N Ro-Ro ile yapılan gizli anlaşma neden 2 yıl sonra üçüncü şahıslara açıklanacak?

*Bu üçüncü şahıslar aynı zamanda UND Yönetim Kurulu Üyeleri değil mi?
U.N Ro-RO benim açıklamalarımdan sonra suçunu anlayıp, avukatları aracılığı ileUND üyelerine söz konusu anlaşmayı imzalamaları için gönderdi mi, göndermedi mi?
 
 “Sektörün yarısı UND’ye üye olmuyor”

“Şu anki UND’nin bir tek sorunu var, o da U.N Ro-Ro’ya hizmet etmektir” diyen Nuhoğlu, UND’nin 2004’te 30’uncu kuruluş yılını kutladığını hatırlatarak, o zaman 30 ülkeden 30 bakanın geldiğini, sorunlarını tek tek dinlediklerini, 2001’de sorunların çözümü için 7 ayda 11 kez Rusya’ya, 5 kez de Kazaksitan’a gittiğini de dile getirdi.

Şu an 1.980 tane C2 belgeli nakliyecini sektörde hizmet verdiğine dikkat çeken Nuhoğlu, “bunların 1.000 tanesi neden bir türlü üye olmuyor? Çünkü UND cazibe merkezi olmaktan çıktı da ondan. C2 belgeli nakliyecinin nerdeyse yüzde 50’siUND’ye üye değil. Yeni üyelerden gerekirse aidat almayacağım. Tüzüğü onların adaylıklarını teşvik edecek yönde yeniden ele alacağız.

TELEFONA GELEN MESAJ

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu Gaziantep’te, ismini açıklamadığı, şu an sağlık sorunları yaşayan emekli bir nakliyecinin cep telefonuna gönderdiği bir mesajını da okudu. Emekli nakliyeci mesajında, “Sağlık sorunlarım nedeniyle sektörden ayrılmak zorunda kaldım. Dolayısıyla ismimin açıklanmasını istemiyorum. Ancak, sektörün şu an geldiği nokta beni en az sağlık sorunlarım kadar rahatsız ediyor. Sektör yaşayan ölü haline geldi. UND efsanesi yok oldu. Sektör adına çizmelerinizi yeniden çekmenize sevindim. Başkanlık size, siz de başkanlığa çok yakışıyorsunuz” diyordu.

Gaziantep UND'tan istifalar

Bu arada Çetin Nuhoğlu’nun Gaziantep buluşmasında, UND Gaziantep Çalışma Grubu Başkanı Melik Hilmi Taner ve üyeleri UND’den topluca istifa ettiklerine dair dilekçe verdiklerini açıkladılar

Bolu ve Kayseri’nin ardından UND Gaziantep Çalışma Grubu Başkanı ve Üyeleri de 19 Aralık 2012 itibariyle dernekteki görevlerinden istifa etti.

UND Gaziantep Çalışma Grubu Başkanı ve üyeleri, “Gaziantepli nakliyecilerin görüşlerinin dikkate alınması ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yetersiz kalması sebebiyle istifa ediyorum” ifadelerini taşıyan dilekçelerini açıkladılar.

UND başkan adayı, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, İzmir, Trabzon, Ankara, İstanbul, Mersin ve Hatay çalışma gruplarının da istifa edeceklerini söyledi.

İstanbul Haber AjansıRecep CANPOLAT- Gaziantep

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim