• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Malatya'da 270 bin litre kaçak akaryakıt

Malatya'da 270 bin litre kaçak akaryakıt
Malatya'da bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda 270 bin litre kaçak akaryakıtın EPDK otomasyon sistemi devre dışı bırakılarak, kayıt dışı satışının yapıldığı tespit edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 270 bin litrelik akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı.

Kayıtdışı satış yapıldığı bilgisi alındı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Malatya-Sivas karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda kayıt dışı satış yapıldığı bilgisi alındı. Bunun üzerine, gümrük muhafaza ekiplerince yapılan ilk incelemelerde, akaryakıt satış pompaları ile EPDK otomasyon sistemi ara birim ünitelerinin devre dışı bırakılarak manuel olarak kayıt dışı satış yapıldığı tespit edildi.

Arama kararı çerçevesinde gerçekleştirilen detaylı araştırmada, akaryakıt tanklarından birinde otomasyona bağlı düzeneğin sabitlendiği, bu şekilde tank stoğunun aynı tutulduğu belirlendi.

Satış pompaları ve tank geçici olarak mühürlendi

İstasyonda ayrıca, yakıt tanklarına plastik hortumlarla bağlı halde bin litrelik harici seyyar fiber tank ve bunu besleyen bir adet dinamo tespit edildi. Akaryakıt istasyonundaki 2 adet satış pompası ile 1 nolu tankın kapağı geçici olarak mühürlendi, yasa dışı satışta kullanılan düzeneğe el konuldu. Bu akaryakıt istasyonunda yapılan inceleme ve araştırma sonucunda toplam 270 bin 131 litre menşei belirlenemeyen akaryakıtın EPDK otomasyon sistemi devre dışı bırakılarak, kayıt dışı satışının yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Söz konusu akaryakıtın gümrüklenmiş değeri bir milyon 317 bin lira olarak belirlendi.

Suç duyurusunda bulunuldu

Açıklamada, olayla ilgili olarak firma yetkilisi hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim