• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yolyola.com, İstanbul'dan sonra Türkiye'ye açıldı

Yolyola.com, İstanbul'dan sonra Türkiye'ye açıldı
Her gün İstanbul'da aynı yolu gidip-gelen binlerce kişiyi buluşturan araç paylaşım ağı 'yolyola.com' şimdi tüm Türkiye'ye açıldı.

İnternet üzerinden hizmet veren bir yolculuk paylaşım sitesi olan 'yolyola.com', İstanbul’dan sonra tüm Türkiye'ye açıldı. Trafikte geçen hayatların yanı sıra çevreye verilen zararları da göz önünde bulunduran yolculuk paylaşım platformu yolyola.com, tüm Türkiye'de trafiğe çare olmayı hedefliyor. Artık İstanbul'dan Ankara'ya da Erzurum'a da gitmek isteyenler internette buluşup otomobille yolculuğun keyfini yaşarken tasarruf edecek. yolyola.com'un kurucusu Barış Akbaş, hem şehir içi ve hem de şehirlerarası yolculukların yolyola.com'da güvenle paylaşıldığını söyledi.

Geçen yıl düzenlenen Yeşil İş Konferansı’nda tanıtılan yolyola.com, yurtdışında yıllardır kullanılan yolculuk paylaşım sistemini Türkiye'de de güvenli hale getirdi. yolyola.com'un kurucusu Barış Akbaş, "Yolların boşalması için önce arabaların dolması gerek” diyor.

Nasıl çalışıyor?                  

İnternet üzerinden hizmet veren bir yolculuk paylaşım sitesi olan yolyola.com, İstanbul’da ya da Türkiye'nin herhangi bir şehrinde bir yerden başka bir yere giderken birbirine yakın yolları kullananları aynı adreste buluşturuyor. Sürücüler yolyola.com’da öncelikle yaptıkları yolculuğu tanımlıyor ve kendilerine uygun olan yolculuklara rezervasyon yapıyorlar. Anlaşan yolcular beraber yolculuk yaparak Ekopuan kazanıyorlar ve puanlarını kullanarak çevre dostu markalardan indirim ve hediyeler alıyorlar.

Facebook ile bağlanıyorlar

Türkiye'nin yolculuk paylaşımına hazır olup olmadığı tartışmaları arasında sıkça değinilen güvenlik konusu da yolyola.com'un yeni güvenlik adımlarıyla cevaplanmış görünüyor. Facebook'la bağlanma kriterinin ardından eklenen bilgi doğrulama adımları, kullanıcılara mecburi değil gönüllü katılımın kapısını açıyor. Profil ve güvenlik skorunu artıran yolyola.com kullanıcıları, binlerce yol arkadaşının arasından öne çıkıyor.

İstanbul'a maliyeti 3.1 milyar $

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yarattığı yakıt ve zaman maliyetinin sadece bir senede 3 milyar 120 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Sadece bir otomobil ise yaptığı kilometre başına 250 gram karbon salımı gerçekleştiriyor. Büyük şehirlerdeki karbonmonoksit salımının en az yüzde 70’i, azotoksit salımının en az yüzde 40’ı, hidrokarbon salımının tam yüzde 50’si ve kurşun salımının tamamı motorlu taşıtlar tarafından üretiliyor.

yolyola2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim