• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Seksenler ve Karadayı'ya Trafik Güvenliği Ödülü

Seksenler ve Karadayı'ya Trafik Güvenliği Ödülü
RTÜK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliği ve TÜVTÜRK’ün desteğiyle düzenlenen Trafik Güvenliği Medya Ödülleri, sahiplerini buldu.

“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı" kapsamında yürütülen medyada trafik güvenliği projesi kapsamında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Emniyet Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliği ile bilgilendirme ekipleri oluşturuldu.

Bu ekipler, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar, yapımcılar ve yönetmenlere trafik konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Projeyle, gazete ve televizyon haberleri, eğlence programları, müzik klipleri, reklam filmleri ve dizilerde emniyet kemeri, hız kontrolü, cep telefonu, kırmızı ışık, kask kullanımı ile ilgili haberler ve görüntülerde trafik güvenliği bilincinin yerleşmesi hedeflendi.

2013 Yılı Nisan ile 2014 yılı Nisan ayları arasını kapsayan medya izlemeleriyle elde edilen istatistiklerin değerlendirilmesi ve başarıların ödüllendirilmesi amacıyla verilen "Trafik Güvenliği Medya Ödülleri" TÜVTÜRK’ün desteğiyle 16 Nisan Çarşamba günü İstanbul Lütfi Kırdar ve Kongre Merkezinde sahiplerini buldu.

Gecede Seksenler dizisiyle Mint Yapım, Karadayı dizisiyle Ay Yapım, Digiturk ve TRT Müzik, emniyet kemeri kullanımını ve trafik kurallarına uymayı özendirdiği için özel ödüle layık görüldü. Kazananlar ödülü, TÜVTÜRK İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan’ın elinden aldı. Organizasyonda ayrıca, TÜVTÜRK standında tüm davetlilere, trafik güvenliği mesajının verildiği “Bir Hayatın Hikâyesi” kitabı da dağıtıldı. 

Trafikte Sorumluluk Hareketi

Ülkemizde trafik güvenliği için büyük önemi bulunan periyodik araç muayene konusunda yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK, 4 yıldır Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonu ile trafik güvenliği bilincinin toplumun her kesimine yayılması amacıyla Trafikte Sorumluluk Hareketi kurumsal sosyal sorumluluk projesini de yürütüyor. 

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında, 4 yılda eğitim faaliyetleri ve saha etkinlikleriyle 900 binden fazla kişiye doğrudan, iletişim faaliyetleriyle 3 milyondan fazla kişiye dolaylı erişim sağlandı.

seksenler1.jpg

seksenler2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim