• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Tur teknelerine 'Sahil Güvenlik' denetimi

Tur teknelerine 'Sahil Güvenlik' denetimi
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı emrinde görev icra eden Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, yaz ayları öncesi yat turizmi yapan teknelere yönelik denetim faaliyetlerini sürdürüyor.

Kemer İlçesi'nde yat turizmi yapan 'Mega Star-1' adlı teknenin eksik belgeleri olduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik botları ve personeli harekete geçti. Kısa sürede tekneye ulaşan Sahil Güvenlik personeli tekneye çıkarak kaptandan Denize Elverişlilik Belgesi, Seyir İzin Belgesi, Deniz Turizm Aracı Turizm İşletme Belgesi'ni göstermesini istedi. Sahil Güvenlik helikopterinin de destek verdiği denetimin ardından Deniz Turizmi Aracı Turizm İşletme Belgesi'nin eksik olduğu tespit edilen tur teknesi, limana geri döndürüldü. Denetimle ilgili bilgi veren Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Kadir Karakaya, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı'nın sorumluluk sahası Antalya Körfezi'nin doğusunda yer alan Gazipaşa'dan batısında yer alan Kalkan'a kadar 652 kilometrelik sahil şeridini kapsamaktadır. Antalya, Alanya, Kemer, Finike, Kekova, Kaş, Kalkan'da toplam 22 adet yüzer unsur ile Sahil Güvenlik görevleri icra edilmektedir dedi.

"ZAMAN MEFHUMU GÖZETMİYORUZ"

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları olarak yaz sezonunda tatillerini geçirmek amacıyla Antalya ve ilçelerine gelen vatandaşların güzel izlenimlerle ayrılmaları ve herhangi bir can veya mal kaybı ile üzücü bir olayın yaşanmamasını amaçladıklarını aktaran Yarbay Karakaya, Zaman mefhumu gözetmeksizin gereken hassasiyeti en üst düzeyde göstererek, kontrol ve denetimleri aynı özen ve ciddiyetle yapmaya devam ediyoruz diye konuştu.

"DENETİMLER CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ İÇİN"

Denetimi yapılan teknenin kaptanı Erdem Dumlupınar ise denetimlerin sezon boyunca devam ettiğini belirterek, şöyle dedi

Yapılan kontrollerde eksiğimiz olduğu için Turizm İşletme Belgemizi henüz alamadık. Bundan dolayı limana geri dönüp yolcularımızı indireceğiz. Belgesi olan başka bir yatla turumuza devam edeceğiz. Komutanlarımız her konuda yardımcı oluyor, eksiklerimizi bildiriyor. Bizim can ve mal güvenliğimiz için yapılan şeyler.

EKSİĞİ OLANLARA YASAL İŞLEM UYGULANDI

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından 2013 yılında 16 bin 44 yat ve tekne kontrolü yapılırken, bunlardan 3 bin 539'unun yasal işlem uygulanması için ilgili kurumlara sevk edildiği, 2014'te ise bugüne kadar kontrol edilen 1996 yat ve tekneden 381'inin yasal işlem uygulanması için ilgili kurumlara sevk edildiği ifade edildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2294 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim