• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Altyapı sektörü iki önemli 'fuar' kazandı

Altyapı sektörü iki önemli 'fuar' kazandı
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Tünel Yapım Teknolojileri - Ekipmanları Fuarı “Tunnel Expo Turkey” ve Altyapı - Kazısız Teknolojiler İhtisas Fuarı “NO DIG TURKEY” bugün yoğun katılım ile kapılarını açtı.

Türkiye’de son yıllarda büyük yatırımlar yapılan karayolu ve metro tünellerinin planlaması, inşası ve kullanımında gerekli olan her türlü makine, teçhizat ve ekipmanın sergileneceği “Tunnel Expo Turkey” ve Türkiye’de altyapı çalışmaları için devrim niteliğinde bir sektör olan kazısız teknolojilerin sunulacağı “NO DIG TURKEY” ‘de birçok yeni ürün ilk kez sergilenmeye başladı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen açılış töreninde konuşan Tünelcilik  (TUNELDER) Başkanı  Prof. Dr. Nuh Bilgin, gerçekleştirilen Tunnel Expo Turkey sektörün gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirterek; “Tünelcilik faaliyetlerinin öne çıktığı ülkeler gibi Türkiye’de de bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Teknolojik olarak bir çok yeniliğin gerçekleştiği alanda tünelciliğin A’dan Z’ye yapılışında etkili olduğumuz bir dönemdeyiz. Tüm dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek ülkemizde de bu yenilikleri hayata geçiriyoruz. Sektörün dünyadaki ve Türkiye’deki gelişiminin devamı için sürekli çalışıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıllık periyotta tünelcilik alanında gerçekleştirilmesi planlanan projeler var. Bu projelerin toplam bütçesi 35 milyar Euro. Bu rakam hemen hemen Avrupa Birliği ülkelerinin toplam bütçesine yakın. Bu kadar önemli ve büyük yatırımların yapıldığı ülkemiz önümüzdeki yıllarda tünelcilik sektörünün sayılı ülkelerinden biri olacağına inanıyorum.” dedi.

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun: “Su kayıpları konusunda Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik gereği artık belediyelerimiz ve su idarelerimiz su kayıplarını tespit ve ilan etmek ile ve bu kayıpları azaltıcı projeler geliştirmek ile sorumlu hale gelmişlerdir. Bu olay su kaçakları için önemli bir adım oldu. Türkiye’de su kaçakları oranını göz önüne aldığımızda ilerleyen yıllarda kuraklık ve susuzluk kaçınılmaz. Bunun için ciddi atılımlar yapılması gerekiyor. Bu kapsamda Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu’nu düzenledik."dedi.

Açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, su faturalarının yaklaşık yarısının kaçak parasından kaynaklandığını belirterek, "Kayıp ve kaçakların önlenmesi gerekiyor. Bunun için de gereken çalışmayı yapmak hem kurumlar hem de vatandaşlar olarak hepimizin görevi" dedi.

“Hem maliyet artacak hem de su kıtlığı yaşanacak”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı: “Dünya nüfusunun 2000'li yıllarda önceki yüzyıla göre 2,5 kat, su tüketimi ise 10 kat arttı. Suyun verimli kullanılmaması halinde hem maliyet artacak hem de su kıtlığı yaşanacak Türkiye'de gelir getirmeyen su kaybının resmi rakamlara göre yüzde 40 seviyesinde olduğunu ancak gerçek oranın daha da yüksek olduğunu düşünüyoruz. .Resmi kayıtlara girmeyen su kayıpları bulunuyor.” diyerek su kaçaklarının boyutunu gözler önüne serdi” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği destekleriyle organize Su Kayıp Kaçakları Türkiye Forumu, "Su yönetiminde yeni yaklaşımlar" ve "İçme suyu şebekelerinin planlanması" başlıklı oturumlara ev sahipliği yaptı. Forum 29 Ağustos 2014 Cuma günü; "Gelecek su için neler getirecek?", "Su kayıp ve kaçakları için tespit ve kontrol yöntemleri", "Türkiye'de ve dünyada su kayıp ve kaçakları istatistikleri ve uygulama örnekleri" başlıklı oturumlarla sona erecek. Foruma Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda bürokrat, akademisyen ve iş insanı katılıyor.

fuar2.20140828175203.jpg

fuar3.20140828175222.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim