• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Kazısız altyapı teknolojileri trafiğe çözüm

Kazısız altyapı teknolojileri trafiğe çözüm
Demos Fuarcılık tarafından organize edilen, “Tunnel Expo Turkey” ve “No Dig Turkey” fuarları sergilenen yeni teknoloji ürünleriyle dikkat çekiyor.

Özellikle İstanbul gibi şehirleşmenin yoğun olduğu bölgelerde Kazısız Altyapı Teknolojileri sayesinde kazı yapılmadan, tozu dumana katmadan ve trafiği felç etmeden altyapı boru hatlarının onarımını gerçekleştirmek artık CIPP kürlenmiş boru sistemleriyle mümkün hale geliyor. ”No Dig Turkey” Fuarı’nda uygulamalı olarak sergilenen CIPP sistemi Türkiye’de 10 yıldır oldukça önemli bir yere sahip. Bu teknik sayesinde aşırı deforme olmuş, ömrünü yitirmiş, sızdırmazlığını kaybetmiş veya çeşitli sebeplerden yenilenmesi, depreme ve yer altı hareketlerine karşı güçlendirilmesi gereken boru hatları, kazı yapılmadan ana borunun içinde tek parça boru oluşturma tekniği onarılıyor.

“Beton Kumaş” askeri alanda güvenlik sağlıyor

Her alanda gelişen teknoloji, altyapı ve tünel teknolojilerinde de kendini gösterdi. “No Dig Turkey” Fuarı’nda yer alan, ileri teknolojiyle geliştirilen ‘Beton Kumaş’; içerisinde çimento bulunan, su geçirmeyen, ateşe dayanıklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Sulandığında 24 saat içinde sert katman haline gelerek zamandan da tasarruf sağlıyor. Kullanım alanı gittikçe artan Beton Kumaş; çatı kaplama, sel baskını için set oluşturma, beton alanları yenileme, kanal kaplama, erozyon kontrolü gibi birçok alanda kullanılabiliyor. Sivil uygulamaların yanı sıra askeri alanda da kullanılan ürün; kurşun geçirmez özelliği ile karakolların kısa sürede yapılmasını sağlıyor. Beton kumaş aynı zamanda mevcut kum torbalarının kolayca yenilenmesi ve güçlendirilmesi, bot rampası, yol yapımı, siper yapımı, zemin düzeltme, su ve foseptik çukurları, irtibat hendekleri, helipet yapılması için de pratik bir çözüm oluşturabiliyor.

Led aydınlatmalar yer altına indi

Alt yapı boru hatlarında ve tünellerde meydana gelen hasarlar büyük sorunları beraberinde getiriyor. Bu bölümlerde hasarların tespit edilmesi ve onarılması da oldukça zor olabiliyor. “Tunnel Expo Turkey” kapsamında sergilenen ve sektörde kullanılan led aydınlatma sistemleri ile borularda hasar görmüş bölgeler artık kolaylıkla tespit edilebilir hale geldi.

Görüntüleme sistemleri ile yer altı kontrol altında

Alt yapı sektöründe en önemli sorunlardan biri de boru hatları, tüneller içerisinde meydana gelen tıkanıklar ve çökmelerdir. Özellikle şehirleşmenin yoğun olduğu bölgelerde ciddi anlamda sıkıntılar meydana gelebiliyor. Bu sıkıntıları önlemek amacıyla geliştirilen sistem, oluşan tıkanıklıkları ve çökmeleri gidermek için geliştirilmiş en yeni teknolojilerden. “Tunnel Expo Turkey” Fuarı’nda sergilenen kamera görüntüleme sistemleri, yeraltındaki atıkları temizleme özelliğine de sahip. Bu ürün özellikle belediyeler tarafından oldukça ilgi görüyor.

trafik2.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim