• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İzmirli armatör Yunanistan'da tutuklandı

İzmirli armatör Yunanistan'da tutuklandı
İzmir iş dünyasının tanınmış isimlerinden babası Recep Kerman gibi kendisi de armatör olan Yıldırım Kerman, insan kaçakçılığı suçlamasıyla yunanistan'da tutuklandı.

İzmir iş dünyasının tanınmış isimlerinden Yıldırım Kerman, insan kaçakçılığı suçlamasıyla cezaevinde tutuluyor. Yıldırım Kerman, bundan 3 ay önce Ege Denizi'ndeki bir Yunan adasının açıklarında bir teknedeyken Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yanındakilerle birlikte gözaltına alındı. Ege Genç İşadamları Derneği üyesi de olan Kerman'ın Atina'da 3 aydır tutuklu olduğu bildirildi.

Türkiye'nin yargılanmak üzere Kerman'ın iadesini talep ettiği ancak Yunanistan'ın bunu kabul etmediği kaydedildi. 2 yıl önce vefat eden armatör Recep Kerman ve Nursen Kerman'ın oğlu olan Yıldırım Kerman, bir inşaat şirketinin sahibi işadamı Uğur Kayabaşı ve Sehhar Kayabaşı'nın kızı Melis Kayabaşı ile iki yıl önce Çeşme'de görkemli bir törenle evlenmişti. Düğüne çok sayıda ünlü de katılmıştı. Çiftin gazete ve dergilerin magazin sayfalarında geniş şekilde yer alan düğününde nikahlarını, dönemin Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu kıymıştı.

Tekneden cezaevine

Alınan bilgiye göre Kerman, bundan 3 ay önce Ege Denizi'ndeki bir Yunan adasının açıklarında bir teknedeyken Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yanındakilerle birlikte gözaltına alındı. Kerman'a Yunan güvenlik güçlerince insan kaçakçılığı organizatörlüğü suçlaması yöneltildi. Mahkemeye çıkarılan işadamı Kerman, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kerman'ın tutuklanması İzmir iş dünyasında da geniş yankı buldu. Cemiyet dünyası ünlü armatörün tutuklanmasının şaşkınlığını yaşadı. Bu arada Türkiye'nin Kerman'ın iade talebinin Yunanistan tarafından kabul edilmediği öğrenildi.

İşleri bozuldu, iddiası

Ünlü işadamının bir süredir işlerinin bozuk olduğu ve bu yüzden gemilerinden bir çoğunu sattığı öne sürüldü. Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen bir yakını ise, ünlü işadamının arkadaşları ile birlikte tekne ile gezintiye çıktığında Yunan Sahil Güvenlik güçlerince gözaltına alındığını söyledi. Yakını, Kerman ve yanındakilerin gezinti sırasında denizde insan sesleri duyduğu ve bu yöne gittiklerinde batan bir tekne ve kurtulmaya çalışan mültecileri gördüğü ve onlara yardım etmek isterken yakalandığını öne sürdü. Kerman'ın önümüzdeki günlerde Atina'da yargılanacağı öğrenildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim