• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Suç ve suçlu ile "gökyüzünden" mücadele

Suç ve suçlu ile "gökyüzünden" mücadele
Polis, kara ve denizin yanı sıra havadan da 56 pilot, 90 uçuş teknisyeni 43 hava aracıyla suç ve suçluyla etkin mücadele ediyor.
Polis, kara ve denizin yanı sıra havadan da 56 pilot, 90 uçuş teknisyeni 43 hava aracıyla suç ve suçluyla etkin mücadele ediyor.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Pilot Emniyet Müdürü Aziz Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havacılık Dairesi Başkanlığını 1981'de kurulduğunu belirtti. 
 
Havacılık Dairesinin 1983'ten itibaren Alouette helikopterleriyle havadan güvenlik hizmetlerine destek vermeye başladığını anlatan Özmen, kurumun envanterine ilişkin şu bilgileri verdi:
 
"Havacılık Dairesi Başkanlığı, filosunda aktif olarak kullandığı; tek motorlu 2 pilot ve 5 yolcu kapasiteli Bell 206 Long Ranger eğitim helikopterleri, çift motorlu 2 pilot ve 6 yolcu kapasiteli Bell 429 Global Ranger keşif ve gözetleme helikopterleri, çift motorlu 2 pilot ve 14 yolcu kapasiteli Sikorsky S70A Black Hawk genel maksat helikopterleri, çift motorlu 2 pilot ve 6 yolcu kapasiteli Beechcraft King Air 350i keşif ve gözetleme uçağı ile ayrıca mini ve midi sınıf insansız hava araçları ile emniyet teşkilatına hizmet vermekte ve filosunu çağın gerekliliklerine göre her geçen gün güçlendirmektedir. Toplam döner kanat olarak sınıflandırdığımız 26 çeşitli marka ve modellerde helikopterimiz var. Bunların on beşi  özellikle son bir sene içerisinde arkamızda gördüğünüz son teknoloji ve donanımla donatılmış helikopterler. Halihazırda 56 pilot, 90 uçuş teknisyeni 43 hava aracıyla hizmet veriyor." 
 
Pilot seçimi ve eğitimleri
 
Pilotların, Türk Hava Kurumu (THK), Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu ve yurt dışı kaynaklardan eğitim aldığını belirten Özmen, eğitimlerin süreklilik taşıdığını vurguladı. Bünyeye yeni katılacak hava araçlarıyla pilot ihtiyacının olabileceğini dile getiren Özmen, bunun için pilot takviyesinin yapılacağını söyledi. 
 
Havacılık Dairesinin merkezinin başkentte bulunduğunu belirten Pilot Emniyet Müdürü Özmen, Ankara'da 3 hangar, bir hava kontrol kulesi, bir idari hizmet binası, Diyarbakır'da bir hangar, bir hava kontrol kulesi, bir idari hizmet binası, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya ve Van'da da hava limanları içerisinde konuşlu şube müdürlükleri ile tüm Türkiye'nin güvenliği için çalıştıklarını kaydetti. 
 
Suçluların yakalanmasına büyük destek
 
Polis helikopterlerinin suçla mücadele ve suçun önlenmesinde önemli güçlerden biri haline geldiğine dikkati çeken Özmen, "Hava araçlarımızda bulunan kamera, gece aydınlatma ve canlı görüntü aktarma sistemleri 7 gün 24 saat suç ve suçluların tespit, takip ve yakalanmasında büyük kolaylık sağlıyor" diye konuştu. 
 
Özmen, uçarak görev yapan polislerin günümüzde, toplumsal olayların ve gösterilerin izlenmesinde, terörle mücadelede, narkotik suçlarla mücadelede, kaçakçılıkla mücadelede, trafik denetimi ve kontrollerinde, suç işlemesi muhtemel kişilerin takibinde, yer birimleriyle eşzamanlı görev yaptığını anlattı. 
Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim