• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Elvan; "Geçiş tarifesi 4 dolar+KDV"

Elvan; "Geçiş tarifesi 4 dolar+KDV"
Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nde incelemede bulunan Elvan, geçişlerin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi.
Temel atma töreni geçtiğimiz nisan ayında yapılan Avrasya Tüneli'nin, boğazın altındaki kısmı ilk kez görüntülendi. Projede gelinen noktayı, denizin 95 metre altında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan anlattı.
 
TÜNEL, DENİZ SEVİYESİNDEN 95 METRE AŞAĞIDA
 
Avrasya Tüp Geçidi'nden geçişin 4 Dolar artı KDV olacağını belirten Lütfi Elvan, "Bu mühendislik harikası projenin arkasında Türk mühendis, teknisyen ve işçilerimiz var. Avrasya Tünelimizdeki çalışmalar devam ediyor. Günde 10 metre ilerleme sağlıyorlar. Bazen de 14-15 metre ilerleme sağlanıyor. 1270 metrelik bir ilerleme sağlanmış durumda. Ve biz deniz seviyesinden 95 metre aşağıdayız. Böyle bir ortamda basıncın son derece yoğun olduğu bir ortamda tünel çalışmalarımız devam ediyor. Gurur duyduğumuz bir proje. Dünyanın en önemli projelerinden birisi. 4 katlı bir apartmandan daha yüksek bir tünel açma makinası söz konusu" dedi. 
 
lutfielvan_avrasyatuneli.jpg
 
"TÜNELİN ÜÇTE BİRİNİ TAMAMLADIK"
 
Nisan ayında Tünel çalışmalarına başlamıştık diyen Elvan, "Bugün üçte birini tamamladık. 2015 sonu itibariyle tünel çalışmaları tümüyle tamamlanmış olacak. Şuanda hedefimizin önünde bir ilerleme söz konusu. Projenin 2017 yılının Ağustos ayında normalde bitirilmesi planlanıyordu. İnşallah 2016 sonu itibariyle buradan araçlarımızla geçmiş olacağız. Tünel açılır açılmaz 100 bin civarında aracın geçişi sağlanacak; bizim beklentimiz bu. Bu çok önemli bir rahatlama sağlayacaktır İstanbul trafiğine. Ama ihtiyaç halen var; bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
 
Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti: 4 Dolar + KDV
 
Projenin 2 bin 500 yıl içerisinde olabilecek her türlü depreme karşılıklı dayanıklı olduğunu anlatan Elvan, “Burada kendilerinin teknolojik olarak geliştirdikleri sistem var. Sismik conta mekanizması oluşturulmuş durumda 830. Metreye sismik bir conta yerleştirilerek. Deprem olması halinde beton yapının esnemesini sağlayan, genişlemesi gerekiyorsa bunu sağlayan bir mekanizma” dedi. Elvan 1.3 milyar dolarak mal olan Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretinin ise 4 dolar + kdv olacağını açıkladı.
 
 
Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim