• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

3.Havalimanı için kredi savaşı var

3.Havalimanı için kredi savaşı var
Bankalar, 3'üncü Havalimanı'nın finansmanı için adeta savaşa girdi. İş Bankası Genel Müdürü Bali, "Biz teklif verdik ama ondan daha cazip koşullar önerenler olmuş. Süreç devam ediyor" dedi
3'üncü Havalimanı için bankalar adeta kredi savaşına girdi. Gürcistan'ın en büyük bankası Bank of Georgia ile işbirliğine yönelik mutabakat belgesi imzalayan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 3'üncü Havalimanı için kredi görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Biz bir teklif verdik ama ondan daha cazip koşullar öneren bankaların olduğu bilgisini aldık. Biz o formel teklifimizi konsorsiyuma verdik, aldığımız istihbari bilgi, bundan daha cazip koşullarda bir paketin, başka bankalarca sağlanabildiği yönünde. Süreç devam ediyor" diye konuştu. 
 
SÜBJEKTİF ALGI OLUŞTURAN VAR 
İnşaat yatırımlarının finansmanı konusunda herhangi bir çekince duymadıklarını vurgulayan Bali, şunları söyledi: "Ben şahsen bu tür konuların da yeteri kadar sayısal veriyle yapıldığı kanaatinde değilim. Bu tartışmalar kanallar üzerinden yapılıyor. Mesela reel sektörün açık pozisyonu, bankaların borçlarını 'roll' edip etmeyeceği de böyle... Bunlar dönem dönem servis olur. İçinde rakam, doğru dürüst bir tahlil yoktur. Türk bankacıları yabancılar nezdinde kendilerini daha objektif hissettirebilmek için memlekete dair ne varsa, aslında kendilerinin de bir kısım subjektif algılarını çırılçıplak oraya taşırlar. Yabancılar da 'Türk bankacılar böyle söylüyorsa doğrudur' deyip sonra bize gelip anlatır. Biz de ona inanırız." 
 
KAOSTAN FAYDA GÖRMEYİZ
Bankacılıkla ilgili yapılan düzenlemelerden rahatsız olmadıklarını belirten Bali, "Düzenlemelerin olduğu yerde İş Bankası'nın iş yapma stilinin avantajları ortaya çıkar. Çünkü bize düzen, hukuk lazım. Biz kaostan fayda göremeyiz. İyi düzenlenmiş piyasalarda, yetenekler yarışır" dedi.
 
HEDEF GÜRCİSTAN'DA İLK 10
Gürcistan'da 5 yıllık projeksiyon belirlediklerini belirten Bali, "Şubeyse şube, banka satın almaksa banka satın almak. 2019'da 800 milyon dolarlık aktif, 490 milyonluk kredi, 200 milyonluk mevduat büyüklüğü olan, ilk 10 banka arasında yer almayı hedefliyoruz" dedi.
 
YEREL ÇALIŞANI TÜRKİYE'YE GETİRDİK
Kuzey Irak'ta şu anda çok ayrışmış bir banka olduklarını belirten Bali, şöyle konuştu: "IŞİD saldırıları başladığında THY ile temasa geçip, oradaki arkadaşlarımızı Türkiye'ye getirecek tedbirleri almaya çalıştık. 'Yerel personel de arzu ederse aileleriyle Türkiye'de ağırlarız' dedik. Nitekim bir aileyi getirdik. Bir hafta kadar kaldılar."
 
YURTDIŞI VARLIKLARIMIZ AKTİFLERİMİZİN % 10'U
14 ülkede faaliyet gösterdiklerini, Moskova ve Frankfurt'ta iştirakleri olduğunu hatırlatan Bali, "Moskova'da 13, Avrupa'da 17 şube var. Kıbrıs, Bahreyn, Erbil, Bağdat, Kosova, Gürcistan, Londra'da toplam 55 şube, 2 de temsilciliğimiz var" dedi. Bali, Kuzey Irak'ta sıkıntılar olmasına rağmen tavırlarını değiştirmediklerini söyleyerek, şöyle konuştu: "Biz, ikide bir duruma bakıp pozisyonumuz doğru mu yanlış mı diye düşünmeyiz. Bir yere prensip kararıyla giriyoruz. Şu anda Erbil'in en prestijli bankası olduk. Duhok, Zaho, Süleymaniye ve Basra'da şube açmayı düşünüyorduk. Ancak olaylar planları etkiledi. Oturup yeniden değerlendirme yapacağız. Azerbaycan'da banka maceramız ileri safhalara geldi." İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç da İş Bankası'nın yurtdışındaki varlığının toplam Türkiye'deki aktif büyüklüğün yüzde 10'u kadar olduğunu söyledi.
 
Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim