• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

TürkTraktör 'Yılın Traktörü' ödülünü aldı

TürkTraktör 'Yılın Traktörü' ödülünü aldı
TürkTraktör, Türkiye’de geliştirilen ve Türk mühendisliği ile üretilen bahçe traktörü New Holland TTJ ile, sektörün en önemli ödülünün sahibi oldu.
Türkiye tarım sektörünün lideri TürkTraktör, Türkiye’de geliştirilen ve Türk mühendisliği ile üretilen bahçe traktörü New Holland TTJ ile, sektörün en önemli ödülünün sahibi oldu. “Yılın Traktörü 2015” Ödülü, tarım sektörünün en önemli fuarlarından biri olan EIMA kapsamında Bolonya’da açıklandı.
 
 
trukiss1.jpg
 
Ardında bıraktığı başarılarla dolu 60 yılda birçok ilke imza atan TürkTraktör, tarım sektörünün en saygın ödüllerinden birini alarak sektördeki gücünü uluslararası platformda bir kez daha pekiştirmiş oldu. Türkiye’de geliştirilen ve Türk mühendis ve işçisinin alın teri ile, TürkTraktör tesislerinde üretilen bağ ve bahçe tipi yeni NEW HOLLAND TTJ Serisi tarım sektörünün en saygın ödülleri arasında gösterilen Tractor of the Year 2015 – YILIN TRAKTÖRÜ 2015 ödülüne layık görüldü.
 
turkissh2.jpg
 
EIMA (Esposizione Internazionale per la Macchina Agricola – Uluslararası Tarım Makineleri Fuarı) kapsamında Bolonya’da düzenlenen törende ödülü alan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta: “2014, 60 yılı geride bırakan TürkTraktör tarihinin en önemli yıllarından biri. Haziran ayında ikinci üretim tesisimizle gururlandık. Şimdi ise TürkTraktör üretim hattından çıkarak yurtdışı pazarlarına T3F adı ile ihraç edilen New Holland TTJ ile tarım sektörünün en önemli ödüllerinden birini almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu ödül TürkTraktör mühendislerinin ve çalışanlarının zaferi olmakla birlikte, New Holland’ın bağ-bahçe traktörü alanında mükemmeliyetçi yaklaşımının bir göstergesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
TürkTraktör’ün geçtiğimiz 60 yılda, Türkiye’de otomotiv yan sanayinin kurulmasına öncülük ederken, yerlilik oranını da artırmaya çalıştığını her fırsatta vurguladıklarını belirten Marco Votta, TürkTraktör’ün bugün geldiği noktada dünyanın hemen her yerine New Holland, Case IH ve Steyr markası ile traktör ihraç ettiğini belirtti. Marco Votta, tecrübeli bir teknik kadro ve güçlü bir Ar-Ge’ye sahip olduklarını da belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahip olduğumuz Ar-Ge gücünü yıllar geçtikçe, CNH Industrial ile ortaklığımız doğrultusunda uluslararası platformlarda daha da pekiştirdiğimize inanıyorum. Son yıllarda TürkTraktör olarak Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar ile önemli bir rekabet avantajı yakaladık. Ankara’daki fabrikamıza ek olarak, geçtiğimiz aylarda Sakarya Erenler fabrikamızın da faaliyete girmesiyle Avrupa’nın en büyük traktör üreticilerinden biri konumuna ulaştık. Sakarya Erenler’deki yeni fabrika yatırımımız çerçevesinde, traktör kapasitemiz arttığı gibi Ankara fabrikasında da, transmisyon ve motor işleme ve üretim kapasitemizi de artırıyoruz. Art arda gelen yatırımların, gerek CNH Industrial’ın gerekse Koç Holding’in Türkiye’de bir ‘Traktör mükemmeliyet merkezi’ kurma konusunda ne kadar kararlı olduklarının bir göstergesi olduğu inancındayız.”
 
YILIN TRAKTÖRÜ ÖDÜLÜ:
 
İtalya’da yayınlanan en köklü traktör ve tarım makineleri dergisi TRATTORI önderliğinde 1998 yılından bu yana her yıl verilen “Yılın Traktörü Ödülü” zorlu bir seçim sürecinin ardından sahibini buluyor. Avrupa’nın 23 ülkesindeki alanında tanınmış 23 ünlü isimden oluşan jüri, testlerini tarlada gerçekleştiriyor. Yılın Traktörü Ödülü, “En yüksek puanı toplayan traktör”, “En iyi bağ-bahçe traktörü” ve “Altın tasarım ödülü” olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor ve her kategoride en fazla 7 marka finale kalıyor. Ödül, her yıl Avrupa’daki bir büyük tarım fuarının açılış günü düzenlenen özel bir törenle açıklanıyor. Bu yıl EIMA (Esposizione Internazionale per la Macchina Agricola) fuarı başlangıcında verilen ödül tüm Avrupa ve Dünya basını tarafından yakından takip ediliyor.
 
 
 
YILIN TRAKTÖRÜ 2015 ÖDÜLLÜ NEW HOLLAND TTJ:
 
İdeal ölçüleri ile bahçeciliğe yeni bir soluk getiren yeni New Holland TTJ Serisi; 50 HP’den 72 HP’ye kadar 4 farklı beygir gücüne sahip modelleri ile gücü ve ekonomiyi bir araya getiriyor. TTJ Serisi; 8 ileri 8 geri transmisyon özelliği ile çiftçilerin, tarımsal işlerde istenilen hız aralıklarını kolayca yakalamalarını sağlayarak, maksimum verim sunuyor. Direksiyonun yanında konumlandırılan ileri geri mekik kolu ve kademe kolları ile de sürücülere çok daha kolay bir kontrol imkanı sunuluyor. Ayrıca elektronik olarak kullanılabilen çift çeker ve diferansiyel kilidi sistemleri tek tuş ile devreye alınıp devre dışı bırakılabiliyor.
 
 
Yeni TTJ Serisi; iddialı, güçlü ve modern kaporta tasarımı, ergonomik olarak tasarlanmış platformu ve kolay kullanım olanağı sunan kumanda kolları sayesinde çiftçilere konforlu çalışma ortamı yaratıyor. Operatörlerin kolayca kullanabilmesi için direksiyonun altına yerleştirilmiş servo kuyruk mili özelliği sayesinde, kuyruk milini devreye alıp çıkarmak artık çok daha kolay ve rahat şekilde gerçekleşiyor. Sahip olduğu teknoloji sayesinde traktör durdurulduğunda, kuyruk mili kendiliğinden devre dışı kalarak emniyetli bir kullanım sağlıyor.
 
 
Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim