• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çanakkale Boğaz Köprüsü'ne Destek

Çanakkale Boğaz Köprüsü'ne Destek
Çanakkale Boğazı’nda köprü kurulmasına, Marmara Bölgesi’ndeki bazı il ve ilçelerin ticaret odaları başkanları da destek verdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yönetimi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Kerem Kırımlı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hakan Özdamar, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Erdek Ticaret Odası Meclis Başkanı Haluk Can Turan, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın ve Başkan Yardımcısı Ramazan Bozkurt’u ağırladı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale’nin, Türkiye ‘nin Avrupa ‘ya çıkış yolu olduğunu, bunun sadece denizyoluyla değil, Çanakkale Boğaz Köprüsü ile karayolundan da gerçekleşeceğini söyledi.

Çanakkale’nin müthiş bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Engin, “Bu kentin bir yat limanı, kruvaziyer limanı da yok. Işıklı, dev kruvaziyer gemileri geçiyor biz cep telefonlarımızla fotoğrafını çekiyoruz. Oysa bir kruvaziyer limanı inşa edilse turizm çağ atlayacak” dedi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aydın, Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve Trakya’daki iller arasında ticari ve ekonomik entegrasyonun başlamasına neden olacağına işaret ederek, “Ulaşımın getireceği kolaylık ve lojistik imkanların yaratacağı pozitif yansımalar, bölgelerarası kaynakların değerlendirilmesi de katma değeri artıran sebepler olacaktır” diye konuştu.

Erdek Ticaret Odası Meclis Başkanı Haluk Can Turan ise “köprüyü destekliyorum demenin” bile abes olacağını, bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim