• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Erdoğan: Maşallah Davutoğlu çalışıyor

Erdoğan: Maşallah Davutoğlu çalışıyor
İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "Bugünden itibaren İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak" dedi. Erdoğan, Başbakan Davutoğlu için de "Maşallah milletin huzurunda çalışıyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Konya arasındaki yüksek hızlı tren hattının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Konya’dan kardeş Pakistan halkına yüreklerimizi dağlayan elim hadiseyle ilgili başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Öğrenci ve öğretmen kardeşlerimizin katledildiği olayı büyük bir teessürle öğrenmiş bulunduk.

Terörle mücadele konusunda Pakistan’la işbirliğimiz devam edecek. Bu alçakça saldırı tüm dünayanın terörün karanlık yüzünü görmelerine yardımcı olur. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. 

Konya’ya bir teşekkürüm var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Konya’daki muhteşem final son mitingimizdi. O miting Başbakan olarak yaptığım son mitingdi. Bir nevi vedamızı yaptık.

Bir dönemin kapanışını aynı zamanda bir dönemin açılışını yaptık. 10 Ağustos’ta Konya kendisinden bekleneni yaptı. Konya milletin adamına sahip çıktı. Büyük Türkiye hedefine sahip çıktı. 

Konya yüzde 75’le bu kardeşine en büyük desteği veren illerden biri oldu. 30 büyükşehirimiz arasında en büyük desteği veren il oldu. Ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Konyalı bir kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı görevini verdik. 

Erbakan Hocamızın ardından Konya bir Başbakan daha çıkardı. Sayın Başbakanımız milletin ve Konya’nın emanetini hakkıyla taşıyor. Kendisine hemşehrilerinin arasında başarılar diliyorum.

Konya’nın her zaman bizim arkasında olacağına inanıyorum. Rabbim muhabbetimizi daim etsin. Bugün Mevlana’nın 741. vuslat gününde farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bugün Konya’nın en büyük salonunda bunu kutlayacağız. 

İki kadim başkenti vuslatını gerçekleştiriyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak.”

Sırada Bursa, İzmir, Yozgat, Sivas, Erzincan hatları var, durmak yok yola devam. Bu hatlarında yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. 

Bizim dedelerimiz, anne-babalarımız ve ardından bizler derin sorunları yaşamak zorunda kaldık. batıda yaşanan hızlı kalkınmayı sadece seyrettik. Ulaştırmada o dar yollarda sıkıntılar çektik, çok sayıda can verdik. Sağlıkta insanımız insan yerine konmadı. SSK'nın malum müdürlerinin olduğu zamanı düşünüyorum. 

Hızlı trenleri sadece televizyonda görüyorduk, uçakları yere yatıp gökyüzüne bakınca görebiliyorduk. İnsanın insan gibi yaşadığını uzaktan seyrediyorduk. Ne yaptıksay bayrağımız, vatanımız için yaptık. Dünyanın neresinde olursa olsun garipler için yaptık."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim