• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Üç sanayi kentinin strateji merkezine dönüşecek

Üç sanayi kentinin strateji merkezine dönüşecek
Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bugüne kadar proje destek bazlı faaliyet gösteren BEBKA, artık bölgenin geleceğine ışık tutacak çalışmalara odaklandı. Ajans, bölge üzerine proje, veri ve strateji merkezi olmak için harekete geçti.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bölgenin geleceğine ışık tutacak çalışmalara odaklandı.

Son 4 yılda çeşitli başlıklarda toplam 225 projeye 84 milyon liralık destek sağladıklarını kaydeden BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, bu projelerin 71’inin devam ettiğini, 154’ünün tamamlandığını, toplamda 3 bin 250 kişiye de proje yazma eğitimi verdiklerini söyledi.

Kalkınma ajansı olarak bugüne kadar proje destek bazlı çalıştıklarını belirten Değirmenci, “Artık ajans olarak yönümüzü değiştirdik. Önceden destekler bizi sürüklüyordu şimdi biz odak alan belirliyoruz ve destekleri de onu destekleyecek mekanizmalar olarak düşünüyoruz. BEBKA olarak biraz daha bölgenin geleceğine ışık tutacak çalışmalara odaklanmak istiyoruz. Ajansın olmak istediği yer orası. Örneğin, yabancı Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bugüne kadar proje destek bazlı faaliyet gösteren BEBKA, artık bölgenin geleceğine ışık tutacak çalışmalara odaklandı. Ajans, bölge üzerine proje, veri ve strateji merkezi olmak için harekete geçti. yatırımcılara destekler konusu bakir bir alan. O konuda daha etkin, profesyonel, bölgenin yatırım ortamını tanıtıcı çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.

Hessen ve Bosna ile sürdürdükleri uluslararası ilişkileri geliştireceklerini, ortak çalışmalar yürüteceklerini anlatan Değirmenci, ajansı bölge ile ilgili tüm bilgilere ulaşılabilecek bir veri merkezi yapmak istediklerini belirtti. 

Önümüzdeki yıl 5 başlığa odaklanacaklarını açıklayan Değirmenci, bunları; sağlık turizmi, kümelenme, endüstriyel simbiyoz, tasarım ve markalaşma olarak açıkladı. Sağlık turizmi master ve eylem planını tamamladıklarını, bu kapsamda Sağlık Turizmi İzleme ve Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu hatırlatan Tamer Değirmenci, termal ve medikal başlıkları altında değerlendirilebilecek olan sağlık turizmi alanında Bursa’nın cazibesini artırmayı hedefl ediklerini söyledi.

Değirmenci; termalde kür ve içmece merkezi kurulmasıyla ilgili kamu ve özel sektör yatırımlarına destek olacak şekilde bir detay fizibilite çalışması yapmayı planladıklarını aktardı. 

Sanayinin katma değerli üretime dönüşünü yönetecek bir model olarak gördükleri kümelenmeyle ilgili de çalışmalar yürüttükleri bilgisini veren Tamer Değirmenci, önümüzdeki dönemde özellikle raylı sistemler ve havacılık alanlarında kümelenmeye giden Bursa ve Eskişehir’in ortak hareket etmesini sağlayacak projeler geliştireceklerini ifade etti. Değirmenci, Eskişehir’in bu alandaki tecrübesiyle Bursa’nın üretim ve girişimcilik potansiyelini bir araya getireceklerini bildirdi. Değirmenci, endüstriyel simbiyoz konusunda da bölgedeki potansiyeli ortaya çıkaracak bir fizibilite çalışması hazırladıklarını söyledi. 

2015 tasarım yılı olacak 

Bölgedeki sektörlerin katma değer yaratmasındaki en önemli konunun markalaşma ve tasarım olduğuna vurgu yapan BEBKA Genel Sekreteri Değirmenci, tasarım ofisi kurmak isteyen, grafik tasarım atölyesi açmak isteyen, yayıncılık, sanat galerisi, çizgi film şirketi gibi işler yapmak isteyenlere özel girişimcilik eğitimi verileceğini anlattı. Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi kurulması konusunda İnegöl mobilyacılarını desteklediklerini açıklayan Değirmenci, Eskişehir’de de çizgi film sektörünün oluşması için mayıs ayında Çizgi Film ve Animasyon Festivali düzenleyeceklerine işaret etti.

2 büyük güdümlü proje için onay bekliyoruz

Önümüzdeki yıl İngiltere’de uygulanan bir mentorluk metodolojisini Türkiye şartlarına uyarlayacakları bilgisini veren Tamer Değirmenci, Çalışma Bakanlığı ile birlikte yürütecekleri proje kapsamında ilk etapta mentor yetiştireceklerini, ardından başvuran firmalara saha ziyaretleri düzenleyeceklerini ve son aşamada uygun bulunan adaylarla 6 ay boyunca mentorluk çalışması yapacaklarını dile getirdi.

Enerji Verimliliği Derneği ile yenilenebilir enerjide bölgenin mevcut potansiyeli, fırsatları gibi bilgilerin yer alacağı bir yatırım rehberi hazırlayacaklarının altını çizen Değirmenci, iki büyük güdümlü proje için de onay beklediklerini anlattı. Projelerden birinin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile hayata geçirecekleri 10 milyon lira tutarındaki Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi olduğuna dikkat çeken Tamer Değirmenci, Eskişehir’de de Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 50 dönümlük bir arazide fuar merkezi yapmayı düşündüklerini ifade etti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 626 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim