• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'nin kadın uçak bakım motorcuları Eskişehir'de yetişiyor

Türkiye'nin kadın uçak bakım motorcuları Eskişehir'de yetişiyor
Ülkenin ilk uçak motor bakım meslek lisesinde öğrenim gören 60 kız öğrenci, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, Türk havacılığına en iyi şekilde hizmet vermek istiyor.


Ülkenin ilk uçak motor bakım meslek lisesinde öğrenim gören 60 kız öğrenci, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, Türk havacılığına en iyi şekilde hizmet vermek istiyor - Okulun Uçak Gövde Bakım Öğretmeni Taş: "Kız öğrencilerimiz, okulumuzu tercih etmelerinden çok mutlular. Mezuniyetlerinin ardından iş hayatlarında da başarılı bireyler olduğunu gözlemliyoruz" - "Lisanslı teknisyen olan mezunlarımız, onaylayıcı bakım teknisyeni unvanıyla THY ile özel şirketlerde tercih ediliyor"

 Türkiye 'de, alanında ilk eğitim kurumu olan Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki kız öğrenciler, motor bakımı konusundaki eğitimlerinin ardından başarılı birer teknik personel olmayı hedefliyor.


Okulun Uçak Gövde Bakım Öğretmeni Müzeyyen Taş, AA muhabirine, Eskişehir'de kız öğrencilerin yüzde 10'unun Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini tercih ettiğini belirterek, mezunlarının Türk Hava Yolları'nın (THY) yanı sıra özel şirketlerin uçak bakım bölümlerinde başarıyla görev yaptığını söyledi.


Kız öğrencilerin, havacılık sektöründe çok başarılı işlere imza attığını dile getiren Taş, "Kız öğrencilerimiz, okulumuzu tercih etmelerinden çok mutlular. Mezuniyetlerinin ardından iş hayatlarında da başarılı bireyler olduğunu gözlemliyoruz. Lisanslı teknisyen olan mezunlarımız, onaylayıcı bakım teknisyeni unvanıyla THY ile özel şirketlerde tercih ediliyor. Okulumuzda şu anda 60 kız öğrencimiz var" diye konuştu.


Uçak Elektroniği Öğretmeni Gülay Ferlibaş ise öğrencilerine uçağın kokpit bölümündeki göstergelerinde meydana gelebilecek arızalar, cihazların sökülüp takılması gibi konularda uygulamalı eğitim verdiğini anlattı.


Öğrencilerin, simülatör eşliğinde uçak bakımı ve teknolojisini yakından takip etme imkanı bulduğunu bildiren Ferlibaş, şunları kaydetti:
"Okulumuzun atölye bölümlerinde biri savaş uçağı olmak üzere birçok uçağımız var. Öğrencilerimiz burada uygulamalı eğitim imkanı buluyor. Bayan öğrenci olmanın, zor olduğu kadar avantajlı yanları da var. Biz bayanlar olarak yaptığımız işin mükemmel olmasını istiyoruz, hata kabul etmiyoruz. Bunu da bayan öğrencilerimizle çok güzel gerçekleştiriyoruz."


- Golf arabası bakımından savaş uçağına
Eğitimi için Antalya'dan Eskişehir'e gelen öğrenci Nur Sultan Gılıç da babasının golf araçlarının imalatı işinde çalıştığı bilgisini verdi.


Daha önce boş zamanlarında babasıyla araç tamiri ve bakımını yaptığını ve bu mesleği çok sevdiğini ifade eden Gılıç, şöyle konuştu:
"Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra iyi bir iş sahibi olma imkanı bulacağıma inanıyorum. Antalya'da yaşayan babam yaklaşık 7 yıldır golf araçlarının üretimini yapıyor. Son 3 yılda ise eğitimimden arta kalan zamanlarda babamla iş yerindeki atölyede çalıştım. Golf araçlarının hem motor hem de elektrik aksamının tamiri işinden anlıyorum. Burada gereç uçakların motorlarını inceliyoruz. Aralarında savaş uçağı da var. Tek hayalim, uçak bakımcı olmak."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim