• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yenimahalle'ye ikinci teleferik

Yenimahalle'ye ikinci teleferik
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe arasında hizmet veren teleferik hattının 2.etap yapım çalışmaları kapsamında kılavuz halatlar helikopter yardımıyla çekildi.

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Türkiye’de ilk kez toplu taşıma amaçlı olarak kullanılan teleferik hattının ilk aşamasının tamamlanarak Haziran ayından itibaren hizmet verdiğini hatırlatarak, yapım çalışmaları hızla devam eden 1800 metre uzunluğundaki Yanimahalle-Şentepe Teleferik hattı 2.etabının da yüzde 75 oranında tamamlandığını bildirdi.

Tahiroğlu, teleferik hattındaki yapım çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, Şentepe merkez ile Yenimahalle Metro İstasyonu’nu bir birine bağlayan teleferik projesinin 2. Etabında önemli bir aşama daha kaydedilerek, yurtdışından gelen özel eğitimli bir pilotun kullandığı helikopter ile kılavuz halatların çekildiğini kaydetti.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının iki etaptan oluştuğunu belirten Tahiroğlu, şunları söyledi:

“1400 metre uzunluğundaki teleferik hattının devamı niteliğindeki 1800 metre uzunluğundaki 2. etap teleferik hattının da hizmete girmesiyle birlikte toplamda 3 bin 200 metre uzunluğundaki bir alanda Başkentliler yolculuk yapacaklar.”

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, tek istasyonlu 2. etabın yapım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayarak, sistem hakkında şu bilgileri verdi:

“Projenin çok önemli bir aşamasını daha hayata geçirdik. 1. etap teleferik hattının devamı olan 2. etap teleferik hattında kılavuz halatların çekimi gerçekleştirildi. Tek istasyondan oluşan 2. etap teleferik sisteminde 10 direk arasındaki kılavuz halatları çekmek için yurtdışından gelen özel eğitimli bir pilot ile çalıştık. Özellikle bu işler için eğitim almış pilotun kullandığı helikopter yardımıyla halatların çekilme işlemi 2 saatlik bir çalışma sonucunda tamamlandı. Yerde de teknik bir ekip hassas bir çalışma yürüttü. Bu işlemin ardından ise kılavuz halatların üzerine çelik halatlar takılacak ve üçüncü aşama olarak kabinler halatlara monte edilecek. Sonra da test sürüşlerimiz başlayacak.”

Ulaşımda büyük kolaylık

Ücretsiz olarak hizmet veren teleferik sistemi ile engelli, yaşlı, çocuk herkesin rahatlıkla ve güven içinde seyahat ettiğini vurgulayan Tahiroğlu, “ Metro ile senkronize çalışan sistem, trafiğin rahatlamasına yardımcı olduğu gibi yollara ek yük bindirmiyor. Teleferiğin ilk istasyonu Yenimahalle metro istasyonu olurken son ve ikinci aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Şentepe merkezine kadar ulaşım havadan sağlanmış olacak” diye konuştu.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek olan ikinci aşaması ile birlikte 4 durak ve 106 kabinden oluşacağını kaydeden Tahiroğlu, “3 bin 250 metre uzunluğunda olacak teleferik sistemi, saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak. Her kabin 15 saniyede bir istasyona girecek. Otobüsle veya özel araçlarla 25-30 dakika süren yolculuk süresi teleferikle 13.5 dakikaya inecek. 11 dakikalık metro süresi buna ilave edilince şu anda 55 dakikayı bulan Kızılay-Şentepe arası yolculuk yaklaşık 25 dakikada tamamlanacak. Kabinler, kamera sistemleri ve mini ekranlarla donatıldı. Ayrıca oturma yerleri de yerden ısıtmalı yapıldı.” 

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim