• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Baidu'dan "taksi" atağı

Baidu'dan "taksi" atağı
Dünyanın en büyük ulaşım pazarlarından Çin'de internet devleri Alibaba ve Tencent 'in ardından Baidu da taksi işine el attı. Uzmanlar rekabetin kızıştığını belirtti.


Çinli internet devi Baidu yeni büyük şeyi arıyor.

İngiliz Economist dergisi "Baidu yeni büyük şeyi arıyor" başlıklı yazısında Çinli arama motoru devi Baidu'nun taksi-app servisi sunan Uber ile el sıkıştığını duyurdu.

Yazıda bir kaç yıl önce en büyük rakibi Google'ın Çin'den çekilmesiyle arama motoru alanında piyasayı domine eden Baidu'nun başını ağrıtan tek şeyin devlet sansürü olduğuna dikkat çekiliyor. 

Baidu Uber ile el sıkıştı

Son zamanlarda insanların büyük çoğunluğu bilgisayarlardan uzaklaşıp akıllı telefonlara yöneldi. Artık browser yerine akıllı telefonlardaki uygulamalar üzerinden tarama yapılıyor. Tüm bu yeni gelişmelerin  Baidu'yu inovasyona yönelttiği belirtilen yazıda arama motoru devinin 17 Aralık'ta ABD'li taksi uygulaması şirketi Uber ile miktarı gizli tutulan bir anlaşma yaptığına yer veriliyor.  

Rekabet kızışıyor

Yazı şöyle devam ediyor:

"Fiyatlama politikaları nedeniyle Avustralya, Hindistan ve Fransa pazarlarında büyük sıkıntı yaşayan Uber'e şu anda yatırım yapmak tuhaf görünüyor. Ancak Baidu internetteki iki büyük rakibi Alibaba ve Tencent'in taksi uygulamasına yatırım yaptığını görünce pastandan pay almak istiyor. Alibaba Kuaidi Dache'yi, Tencent ise Didi Dache'yi destekliyor. Yakında dünyanın en büyük ulaşım pazarlarından biri Çin'de taksi fiyatı savaşı yaşanacak gibi görünüyor."

Geçtiğimiz günlerde Baidulu mühendisler Çin'de en çok konuşulan mandarince ses tanıma sistemini geliştirdi. Ayrıca Baidu Çin'deki en iyi navigasyon sistemine sahip. Üstüne üstlük Baidu'nun kurucu patronu Robin Li ile Çin Kominist Partisi arasıdan su sızmıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde Baidu ile Uber kısa zamanda Çin taksi pazarını ele geçirebilir. 

www.ulasimonilne.com

 

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim