• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Bakan Elvan: Neden ASELSAN?

Bakan Elvan: Neden ASELSAN?
Elvan, ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin kapsamlı olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Habertürk'e konuşan Elvan, ciddi sorunların olduğunu belirtti ve "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu.

ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin kapsamlı olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Habertürk'e konuşan Elvan, ciddi sorunların olduğunu belirtti ve "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu.

"Neden ASELSAN? Benim kafama takılan soru bu. Ve bunların hepsine neden intihar deniyor? Buna anlam vermek mümkün değil. ASELSAN'ın diğer kurumlarımızdan bir farkı mı var? Türkiye'de onlarca, yüzlerce kuruluşumuz, şirketimiz var. Bu şirketlerimizde olmuyor da, neden ASELSAN'da oluyor? Kafamızda elbette ciddi bir soru işareti var. Bu konu geçmişte intihar ettiği söylenenler dahil çok kapsamlı, detaylı ince ayrıntılarıyla araştırılması gerektiğini düşünüyorum. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan TİB'deki dinlemelerle ilgili, ''Ortada çok vahim bir durum var. Bu son derece üzücü. Bu işi kim yaptıysa bu işin sonuna kadar gidilmeli ve kim yaptıysa bunun hesabını vermeli. Burada kriptolu telefonlar başta olmak üzere dinlemeler yapılmış. Bu ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir durum. Bir Cumhurbaşkanını dinlemek casusluktan başka bir şeyle ifade edilemez.'' dedi.

"NEDEN ASELSAN? CİDDİ SORU İŞARETİ VAR"

Neden ASELSAN? Benim kafama takılan soru bu. Ve bunların hepsine neden intihar deniyor? Buna anlam vermek mümkün değil. ASELSAN'ın diğer kurumlarımızdan bir farkı mı var? Türkiye'de onlarca, yüzlerce kuruluşumuz, şirketimiz var. Bu şirketlerimizde olmuyor da, neden ASELSAN'da oluyor? Kafamızda elbette ciddi bir soru işareti var. Bu konu geçmişte intihar ettiği söylenenler dahil çok kapsamlı, detaylı ince ayrıntılarıyla araştırılması gerektiğini düşünüyorum. 

''BEN TİB BİNASI YIKILACAK DEMEDİM''

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasının yıkılacağına dair bir ifadesinin olmadığını da belirten Elvan, ''Geçmişte çok iyi niyetlerle kurulmuş bir kurum. Buranın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Buranın yerinin değiştirilmesi gerektiğini yine ifade ediyorum. Burayla ilgili neler yapılması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle TİB'le ilgili bir tasarı hazırladık. Maalesef Bakanlar Kurulu'nun yoğunluğundan ötürü bu görüşülemedi. Ama çok yakında bu tasarı görüşülecek ve karara bağlanacak.'' diye konuştu.

 

"GEÇMİŞE DÖNÜŞ İŞLEMLERİ TAMAMEN SİLMİŞLER"

Geçmişe yönelik tüm iş ve işlemlerin tamamıyla silindiğini ve ortadan kaldırıldığını gördüklerini belirten Elvan, ''Bir hafta önce hangi uzmanın hangi işleri gerçeleştirdiği kayıt altında. Silinen kayıtlara ait CD'lerin büyük bir bölümü parçalanmış durumda. Bu CD parçaları kurumumuz tarafından inceleniyor.'' dedi.

"VATANDAŞ RAHAT OLSUN, ARTIK MÜMKÜN DEĞİL"

Mahkeme kararı olmadan hiçbir şekilde şuan TİB tarafından dinlemenin söz konusu olmadığını söyleyen Elvan, ''Bunların kontrolleri yapılıyor. Gelen mahkeme kararlarının çarpraz sorgusu yürütülüyor. Böyle bir durum artık asla söz konusu değil ve olamaz da. O yüzden vatandaşımız rahat olsun.'' dedi.

"FUAT AVNİ KARARI MAHKEME KARARIDIR"

Fuat Avni ile ilgili alınan kararın bir mahkeme kararı olduğunu söyleyen Elvan, bu karar üzerine hesabın kapatıldığını söyledi.

TWITTER OFİS AÇACAK MI? 

Twitter ile ilgili erişim engelleme noktasında zaman zaman sıkıntı yaşandığını söyleyen Elvan, Twitter'ın Türkiye'de ofis açma konusunun gündemde olmadığını belirtti.

İNTERNET FİYATLARI DAHA DA UCUZLAYACAK

İnternet fiyatları ile ilgili rekabeti artırıcı ve fiyatları da aşağı çekecek çalışmaların yürütülmesi noktasında talimat verdiğini söyleyen Elvan, internet fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söyledi.

UÇAK BİLETLERİ İÇİN İNDİRİM SİNYALİ

Uçak bilet fiyatlarında kaldırılan ''tavan'' fiyat uygulamasının yeniden getirilip, getirilmeyeceği ile ilgili bir fomül önerdiğini söyleyen Elvan, ''Formül kapsamında belirttiğim bir üst fiyat vardı onun üzerine çıkılmaması gerektiğini söyledim. Bunun da üzerine çıkılmadı. Ama gelinen nokta için yeniden arkadaşlarla konuşmak için biraraya geleceğim.'' dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim