• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

"Yüz kumbarası" sergisi açıldı

"Yüz kumbarası" sergisi açıldı
Peugeot'nun engelsiz yaşam projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Fotoğrafçı Muammer Yanmaz tarafından projelendirilen “Yüz Kumbarası” 2011 yılından bugüne Türkiye ’nin en kapsamlı görsel belleğini oluşturmak üzere 1.600 insan yüzü biriktirdi. 40 fotoğrafçı, farklı alanlarda toplumsal hayatımızda iz bırakan 40’ar ismi fotoğrafladı. Elde edilecek olan gelirin, down sendromlu çocukların geleceğine ışık tutan Dost Yaşam Vakfı’na bağışlanacağı “Yüz Kumbarası” Sergisi, Peugeot ile Engelsiz Yaşam’ın desteğiyle 13 Şubat – 19 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçileri bekliyor.
 
Muammer Yanmaz önderliğinde bir araya gelen 40 Haramiler fotoğraf grubu üyesi 40 gönüllü fotoğrafçı, gelecek için tarih yazan “Yüz Kumbarası” projesine hayat verdi. Farklı görüşlerden, bakışlardan ve yaşam tarzlarından 40 farklı göz; ortak bir görsel anlatım dili kullanarak kumbarayı doldurdu.
Ülkemizin toplumsal yaşamını etkileyen, her biri kendi alanına adını yazdıran 1.600 yüz, proje boyunca fotoğraflandı. Perde arkasında duranlar, her daim hayatın içinde olanlar, yüzlerini çok iyi tanıdıklarımız, adlarını bilip yüzlerini görmediğimiz pek çok isim “Yüz Kumbarası”nda bir araya geldi. Yazarlar, karikatüristler, müzisyenler, iş dünyasının başarılı insanları, marka yaratanlar, tiyatrocular, sinemacılar, gazeteciler, bilim insanları, yönetmenler, sporcular, şairler ve ressamlar gibi varlıkları ile hayatımızın çeşitli alanlarını zenginleştiren yüzler, bu büyük albümde yerini aldı.

Projeden elde edilecek olan gelirin, down sendromlu çocukların geleceğine ışık tutan Dost Yaşam Vakfı’na bağışlanması ise, bu kapsamlı projeye anlamlı bir değer daha katıyor. Fransız Kültür Merkezi’nde, 13 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında, Peugeot ile Engelsiz Yaşam’ın desteğiyle izleyiciyle buluşan sergide, “Yüz Kumbarası” fotoğrafçılarından biri olan down sendromlu Deniz Özkan’ın da fotoğrafları yer alıyor.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim