• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kore Büyükelçisi, TCDD Genel Müdürü'nü ziyaret etti

Kore Büyükelçisi, TCDD Genel Müdürü'nü ziyaret etti
Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi CHO Yun-soo, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız’ı 14 Nisan 2015 günü makamında ziyaret etti.

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanması nedeniyle Ömer Yıldız’ı tebrik eden Büyükelçi Yun-soo, iki ülke arasında demiryolu alanındaki mevcut işbirliğini artırmak istediklerini ifade etti.

“YHT SETLERİNİN ÜRETİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Elektrikli tren dizileri, hafif raylı araçlar ve hızlı tren setleri üretimi için Kore’den Hyundai Rotem ve Hyundai Corporation, TCDD, ASAS ve Haco ortaklığıyla 2006 yılında Adapazarı’nda kurulan Hyundai Eurotem Demiryolu Araçları Tic.AŞ’yi ziyaret ettiğini belirten Yu-soo, Hyundai-Rotem’in iki ülke arasında köprü görevi gördüğünü belirtti.

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi CHO Yun-soo, TCDD’nin ihtiyaç duyduğu 80 adet yüksek hızlı tren setiyle ilgili olarak, söz konusu setlerin gerek imalatı gerekse teknoloji transferi hususunda işbirliğine hazır olduklarını sözlerine ekledi.

“DAHA FAZLA YATIRIM BEKLİYORUZ”

Büyükelçi Yu-soo’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ise Kore’ye daha önce bir kez gittiğini ve Rotem Şirketi’ni de ziyaret ettiğini söyledi. Metro araçlarının bir kısmının Rotem’den alındığına işaret Yıldız, iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesine dair arzusunu iletti.

Yüksek hızlı tren setleriyle ilgili Büyükelçi Yun-soo’nun işbirliği talebini memnuniyetle karşıladığını ifade eden TCDD Genel Müdürü Yıldız, Koreli şirketlerden Türkiye’de demiryolu alanında daha fazla yatırım yapmalarını beklediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim