• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Marmaris'te mültecileri taşıyan tekne battı

Marmaris'te mültecileri taşıyan tekne battı
Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sömbeki Adası’na gitmek isteyen 11’i bebek, 11’i çocuk olmak üzere toplam 52 Suriyelinin içinde bulunduğu 9 metrelik tekne Marmaris açıklarında battı.

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmek isteyen 52 Suriyeli mülteci ile bir kaptanın bulunduğu tekne battı. Olay, Marmaris'e 56 kilometre mesafedeki Bozburun mahallesinde meydana geldi. Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na gitmek isteyen 11'i bebek, 11'i çocuk olmak üzere toplam 52 Suriyeli ile ismi öğrenilemeyen kaptan, 9 metrelik tekne ile denize açıldı.

Fiber olduğu öğrenilen teknenin motoru bir süre sonra arızalandı. Sürüklenen tekne daha sonra kıyıya yakın bir yerde batmaya başladı. Teknedekiler can simitleri ile yüzerek karaya çıktı. Kaçak göçmenlerle birlikte karaya çıkan kaptan kayıplara karışırken, Suriyeliler Sahil Güvenliği arayarak yardım istedi. Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, kaçakları bulundukları yerden alarak botlarla Bozburun Limanı'na getirdi.

Mülteciler daha sonra Bozburun Jandarma Karakolu'na teslim edildi. İfadeleri alınan Suriyelilerin, "Yola çıktıktan bir süre sonra teknenin batacağını anladık ve can simitlerimizi taktık, yüzerek karaya çıktık. Bizimle birlikte yüzerek karaya çıkan kaptan kaçtı. Kıyıya yakın olduğumuz için kurtulduk" dedikleri öğrenildi. Jandarma, Suriyelilerin verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda, kaçan kaptan ve insan tacirlerini bulmak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

BODRUM'DA 39 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Öte yandan Bodrum'da düzenlenen iki farklı operasyonda, Suriye ve Burma uyruklu 39 kaçak yakalandı. Bodrum TCSG 1 Nolu Bot Komutanlığı ekipleri, Akyarlar açıklarında devriye sırasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan ve teknelerinin batması sonucu denizde can yelekleriyle yardım bekleyen kaçakların olduğunu fark etmesi üzerine bölgeye gitti.

Soğuktan donmak üzere olan kaçakları denizden çıkaran ekipler, Sahil Güvenlik botuna aldı. Burma uyruklu olduğu tespit edilen 4 kaçak, daha sonra Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Kaçaklara burada battaniye ve içecek verildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeden ilçe merkezine döndükleri sırada Kara Ada'da bir grup kaçağın daha olduğunu tespit etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, adada bekleyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriye uyruklu 35 kaçağı yakaladı.

Üşüdükleri gözlenen kaçaklar, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına ait karakola getirildi. Öte yandan kaçakların ifade işlemlerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim