• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Avusturya'dan Avrupa Birliği'ne mülteci eleştirisi

Avusturya'dan Avrupa Birliği'ne mülteci eleştirisi
Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Avrupa Birliğini eleştirerek daha iyi bir yaşam ümidi için savaş ve şiddetten kaçan insanların imdadına yetişmek gerektiğini vurguladı.

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Avrupa Birliği'nin uyguladığı mülteci politikasını eleştirdi. Faymann, mecliste "mülteciler" konusunda gerçekleştirilen özel oturumda yaptığı konuşmada, Avrupa'da mülteci kotalarının artırılması ve kalkınma işbirliği için daha fazla para ayrılması çağrısında bulundu.

Akdeniz'in Avrupa'nın en tehlikeli sınır bölgesi ve yüzlerce mülteciye mezar olduğunu söyleyen Faymann, daha iyi bir yaşam ümidi için savaş ve şiddetten kaçan insanların imdadına yetişmek gerektiğini vurguladı.

Avrupa'nın kendisine iltica başvurusunda bulunan insanlarla nasıl ilgileneceğini iyi düşünmesi gerektiğini ifade eden Faymann, "Bu insanları ülkeye almak onlara bir bağış veya lütuf değildir, insan haklarının gerçekleştirilmesidir. Bu insanların bu hakkı kullanması için Avrupa'da çok iyi bir organizasyona ihtiyaç var" diye konuştu.

Mültecilerin giriş yaptığı ülkelerde iltica taleplerinin incelenmesini öngören AB Dublin prosedürü yerine, AB üyesi ülkeler için belirlenecek mülteci kota sistemi uygulanması çağrısında bulunan Faymann, "Avrupa'nın mantıklı bir kota sistemine ve ortak bir iltica siyasetine ihtiyacı var. Kota, hakkaniyet ve adalet meselesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Faymann, AB üyesi ülkelere adil bir şekilde dağıtılması şartıyla mülteci kotası uygulanmasını savunuyor. Yeşiller Partisi'nin desteklediği bu öneri, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) tarafından ise "mültecilerin Avrupa'ya değil komşu ülkelere sığınmaları gerektiği" gerekçesiyle reddediliyor.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim