• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

OSD: "Yasal olmayan eylemleri derhal bırakın"

OSD: "Yasal olmayan eylemleri derhal bırakın"
Otomotiv Sanayii Derneği açıklama yaparak otomotiv çalışanlarının yasal olmayan eylemleri derhal durdurmaya çağırdı.

Otomotiv Sanayii Derneği otomotiv çalışanlarının Bursa'daki eylemleri konusunda şu açıklamayı yaptı: “Tüm çalışanlarımızı sağduyu ile davranmaya, işlerine, sanayimize ve ülkemiz menfaatlerine sahip çıkmaya ve yasal olmayan eylemleri derhal durdurmaya çağırıyoruz.

Derneğimiz üyesi otomotiv fabrikaları ile ana sanayimize parça tedarik eden bazı yan sanayi şirketlerinde başlatılan işyerini terk etmeme ve topluca iş bırakma eylemleri başta sanayimizin temel taşı çalışanlarımıza, ailelerine ve ülkemizin lokomotifi otomotiv sanayimize zarar vermektedir.

Bilindiği üzere Otomotiv Sanayini bağlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi 2014 senesinin ikinci yarısında Otomotiv Sanayinde faaliyet gösteren sendikalarla 31.08.2017’ye kadar yasal prosedürler çerçevesinde geçerliliğini koruyacak şekilde imzalanmıştır. Bu çerçevede, 3 yıllık bir süre için geçerli olan ve bağlayıcılığı bulunan Grup Toplu İş Sözleşmesi yürürlükte iken, Otomotiv Sanayimiz şirketlerinde başlatılan eylemler haksız ve yasa dışıdır.

Halen devam eden eylemler sebebiyle, ülkemizin ihracat ve Ar-Ge lideri Otomotiv Sanayimiz üretimi durdurmak zorunda kalmış, taahhüt ettiği siparişleri karşılayamaz duruma gelmiş ve uluslararası pazarlarda zor durumda kalmıştır.

Takdir edileceği üzere mevcut eylemlerin devam etmesi durumunda, sanayimiz çok zor bir durumda kalacak, pazar ve sipariş kayıpları sebebiyle faaliyetlerinde azalma, dolayısıyla istihdam kaybı kaçınılmaz olacaktır. Bu durum ayrıca ülkemizde yeni yatırım düşünen mevcut ve potansiyel uluslararası yatırımcıları bu kararlarını yeniden düşünmeye yöneltecektir.
Halen otomotiv sanayi şirketlerimizde devam eden eylemlerin bir an önce bitirilmesi, çalışma huzuru ve barışının derhal sağlanması ve üretimin başlaması başta ülkemiz olmak üzere tüm tarafların menfaatine hizmet edecektir.

Bu çerçevede tüm çalışanlarımızı sağduyu ile davranmaya, işlerine, sanayimize ve ülkemiz menfaatlerine sahip çıkmaya ve yasal olmayan eylemleri derhal durdurmaya çağırdığımızı kamuoyuna duyururuz.'

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim