• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Muğla'da ve İzmir'de 200 kaçak yakalandı

Muğla'da ve İzmir'de 200 kaçak yakalandı
Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek için tekne ve lastik botlara doluşan 176 kaçak ve 2 kaptan, yakalandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından üç ayrı noktada tekne ve lastik botlarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu toplam 176 kaçak ile organizatör oldukları ileri sürülen 1'i İngiliz 2 kaptan yakalandı. Tilkicik Koyu'nda yakalanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu tamamı Suriyeli 84 kaçağın, kendilerini taşıyan teknenin kaptanının aşırı alkollü olması ve yönünü kaybedip, bir ara kayalıklara çarpma tehlikesi atlatması üzerine korkup, kendilerini ihbar edip Sahil Güvenlik'ten yardım istedikleri bildirildi.

Havaların ısınması ile Bodrum'dan yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçişlerde artış yaşanmaya başladı. 8 çocuk, 12'si kadın toplam 84 Suriyeli kaçak, 52 yaşındaki İngiliz kaptan Richard H.'nin kullandığı 15 metrelik ahşap tekneyle Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek için saat 01.00 sıralarında denize açıldı. İddiaya göre, aşırı alkollü olan kaptan Richard H.'nin Tilkicik Koyu'na geldiklerinde, rotayı şaşırması ve bir ara da tekneyi Gemitaşı Kayalıkları'na doğru sürmesi üzerine korkup, paniğe kapılan kaçaklar, Türk Sahil Güvenliği'ni arayıp, yardım istedi.

Bodrum'dan yola çıkan 302 Sahil Güvenlik Botu bölgeye gidip, Tilkicik Koyu'nda bir saat boyunca dönüp dolaşan teknedeki kaçakları kurtardı. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar ve aşırı alkollü kaptan Richard H., karaya çıkartıldı.

Bir süre sonra yaşavaş yavaş kendine gelmeye başlayan kaptan Richard H., gülerek 'Beni gecenin bir yarısında uyandırdılar. İnanın ne durumda olduğumu ben dahi bilmiyorum. Bunlar turist. 'Bizi, Yunan adalarına götür sana iyi para veririz' dediler. Ben de bunun üzerine tekneyi kullanmaya çalıştım ama bir süre sonra motorlar durdu, çalışmadı" dedi.

KAPTAN KOYDAN ÇIKAMADI TEKNEYİ KAYALIKLARA SÜRDÜ

Kaçakların arasında bulunan ve eski milli boksör olduğunu söyleyen Suriyeli 34 yaşındaki Kassam Ey Budai, "Yunan Adası'na götürmek için bizlerden 2'şer bin dolarlar aldılar. Tekneye bindiğimizde kaptanın sarhoş olduğunu görünce şok olduk. Kaptan tekneyi çalıştırdı ama gece karanlığında yönünü bulamadı, kayalıklara doğru gidiyordu engel olduk. Zaten denize açılsaydık Yunanistan yerine başka yerlere giderdik herhalde. Kaptan motorları durdurdu, bir daha çalışmadı. Çaresiz, Sahil Güvenliği arayıp, yardım istedik" dedi.

5 gündür yollarda oldukları için çok bitkin oldukları görülen kaçakların işlemlerinin sürdüğü bildirildi. İngiliz kaptanın ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Öte yandan, Akyarlar Mahallesi Hüseyin Burnu'ndaki bir lastik botta 45, Karada açıklarındaki bir sürat teknesinde ise 47 olmak üzere İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Mynmar uyruklu toplam 92 kaçak ve 1 organizör kaptan daha yakalandı.

BORNOVA'DA KAÇAK GÖÇMEN

Bu arada bu sabah İzmir'in Bornova ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan 46 göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bornova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çamdibi semti Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yabancı uyruklu kişilerin ellerinde çantalarla toplandığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Mahalleye giden ekipler, yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan aralarında kadın ve erkeklerin bulunduğu 4'ü çocuk 46 göçmeni yakaladı. Henüz uyrukları tespit edilemediği öğrenilen göçmenler, Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne getirildi. Kaçakların işlemlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.  Polis, göçmenleri getiren kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim