• BIST 9524.59
  • Altın 2491.091
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Tulu Gümüştekin hayatını kaybetti

Tulu Gümüştekin hayatını kaybetti
IMEAK Deniz Ticaret Odası Avrupa Birliği Danışmanı ve Sabah gazetesi yazarı Tulu Gümüştekin, tatilini geçirdiği Sardunya Adası'nda hayatını kaybetti. Gümüştekin, uzun süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

IMEAK Deniz Ticaret Odası bünyesinde bulunan Avrupa Birliği biriminin AB uzmnanı ve danışmanı Tulu Gümüştekin aynı zamanda CPS Danışmanlık şirketinin de sahibiydi. Aynı zamanda yazar olan Gümüştekin Sabah Gazetesi ve Daily Sabah’ta yazıyordu.

Yaklaşık bir haftadır annesi ve Turkcell'in Genel Müdürü olan eşi Kaan Terzioğlu ile birlikteİtalya'nın Sardunya Adası'nda tatilde olduğu öğrenilen Tulu Gümüştekin, dün akşam saatlerinde otelinde aniden rahatsızlandı. Gümüştekin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gümüştekin'in uzun süreden beri karaciğer rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü öğrenildi. 

ACILI EŞTEN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Eş acısı yaşayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu,  sosyal medya hesabından eşi Gümüştekin ile çektirdiği fotoğrafı paylaşarak "Burası cennet derdi, burada cennete gitti. Tulu'mu kaybettim. Acımı paylaşanlara teşekkür ederim" notunu düştü.

fft16_mf5904523.jpeg

TULU GÜMÜŞTEKİN KİMDİR?

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülen Tulu Gümüştekin, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde özellikle Avrupa Birliği ve dış politika konularında makalelere imza atmıştı. 1 Temmuz 1968 doğumlu Tulu Gümüştekin, 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Brüksel'de Avrupa Birliğimüktesebatı konusunda Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği stajını takiben, şirket birleşmeleri ve gümrük ve rekabet konularında çeşitli uluslararası firmalarda görev yaptı. 1999 yılında kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuran Tulu Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açtı. 

EN BAŞARILI İŞ KADINI 

Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/Brüksel (EPC), "Amcham" Amerikan Ticaret Odası, "Avrupa Dostları" (Friends of Europe), "De Warende" Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu Başkanlığı da yapmaktaydı. Tulu Gümüştekin ayrıca Amerikan-Türk Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği ve Avrupa Komitesi başkanlığı görevini de icra etmekteydi. Gümüştekin, 2001 yılında da "yılın en başarılı iş kadını" seçilmişti.

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim