• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Araçların Hasar Borç Ceza Bilgilerine Plaka ile Ulaşma

Araçların Hasar Borç Ceza Bilgilerine Plaka ile Ulaşma
Araçların Hasar Borç Ceza Bilgilerine Ulaşma ile ilgili detaylı bilgiler verirken aynı zamanda internette bununla ilgili yapılabilecek sorgulama kaynakları hakkında sizlere bilgiler sunacağız.

 

 

Araçların Hasar Borç Ceza Bilgilerine Ulaşma ile ilgii detaylı bilgiler verirken aynı zamanda internette bununla ilgili yapılabilecek sorgulama kaynakları hakkında sizlere bilgiler sunacağız. İkinci el bir araba alınmadan önce aracın geçmişine bakmak gerekiyor. Plaka büyük bir ölçüt olduğu için kurumlar sadece bu bilgiyle dokuman elde etmenize olanak tanıyorlar. Hazine Müsteşarlığı vatandaşlara trafik işlemlerinde bilgi sunmak amacıyla SBM sistemini hayata geçirdi. Türkiye’deki mevcut sigorta şirketlerini bünyesinde bulunduran SBM, kaza tespit tutanaklarından destek alarak bilgilendirme yoluna gidiyor. Artık internet sayesinde  plaka sorgulama yapılabilmektedir. Bu sorgulamayı e-devlet kanalıyla gerçekleştirebilmeniz için PTT şubelerinden daha önce aldığınız şifrenizi kullanabilirsiniz. Diğer yöntem ise SBM kayıtlarına göre araç hasar bilgilerini elde etmek olarak yorumlanabilir.

SMB üzerinden sms ile araç plakası sorgulama işleminin öncelikle ücretli olduğunu belirtmemizde yarar vardır. Tarife aşağıda çıkarılmıştır.

SBM Plakadan hasar ücretlendirmesi

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için şu şekildedir:   ​

---- Hasar 6.00 TL

---- Tutanak 6.00 TL

---- Trafik 6.00 TL

---- Kasko 6.00 TL

---- Mağdur 6.00​ TL

Böylelikle SBM sorgulamasını yapmak istediğiniz aracın plakası değişmiş olsa bile hasar geçmişini öğrenebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi adresi http://www.plakasorgulamasi.com/blog/plakadan-hasar-sorgulama sayfadır. Buradan detayları alabilirsiniz.

Aracın MTV borcu Öğrenilebilir mi?

Araç satın alırken söz konusu aracın fiziki durumuyla ilgili bilgilere ihtiyaç duyarsınız. Sıfır araçlarda boyanma sorunu veya yedek parça eklentisi olmaz; ancak ikinci el araçlarda özellikle motorlu taşıtlar vergisine yönelik bilgilerin öğrenilmesi büyük önem taşır. Bu bilgilerin öğrenilmesi gerekir. Araç daha önce kaza(lar) yapmışsa satış fiyatı da doğru orantılı olarak düşecektir.

Bu sebeple mtv borcu sorgulama işleminin büyük önem taşır. Zira dönemsel olarak aracın plaka ile motorlu taşıtlar vergisi detaylarına ulaşılabilmektedir. Satıcı taraf olayı örtbas etmek istese dahi veriler sisteme işlendiği için geçmiş döneme ait kaza sicili ortaya çıkacaktır. Bazen de çalıntı araçların satılması söz konusu oluyor; bu aşamada alıcıların plaka-ruhsat uyuşmazlığına dikkat etmesi gerekiyor.  Artık plaka ile mtv sorgulama ile kolayca yapılabildiği için aracın kayıtları telefon ekranında belirebilmektedir. GSM operatörlerine ödeyeceğiniz 5 TL karşılığında aracın gerekli tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca son yeniliklerden birisi de kazaya karışan diğer tarafın hangi sigorta şirketine bağlı olduğunu öğrenebilmenizdir. Bu sayede kasko işlemlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktır. Plaka ile mtv detaylarını öğrenmeye yönelik kaynak link http://www.plakasorgulamasi.com/blog/plakadan-mtv-sorgulama sayfasından takip edilebilecektir. Bu sorgulama işlemlerinin sadece plaka ile yapılıyor olması gerçekten de büyük kolaylık sağlamaktadır.

Plaka ile ceza öğrenilebilir mi?

İkinci el otomobiller için olmazsa olmaz plakadan ceza sorgulama yapmak kilit noktadır. Plakayı yazarak 5664’e mesaj atabilir aracın cezasının oulp olmadığı bilgileri öğrenilebilirken EGM ve gib üzerinden de aracın herhangi bir cezai işleminin olmadığı sistem üzerinden görülebilmektedir.  Aracı almadan önce, gerekli kontrollerin yapılması gerekir; aksi halde satış gerçekleştikten sonra ciddi sorunlarla karşılaşırsınız. Plaka sorgulaması SMS dışında internetten de yapılabilmektedir. Aracın herhangi bir trafik cezası veya farklı bir cezai işleminin olup olmadığının öğrenilmesine yönelik olarak internetteki en güvenilir kaynaklardan biri http://www.plakasorgulamasi.com/blog/plakadan-ceza-sorgulama ekranıdır. Buradan aracınızın bu tür bir borcunun olup olmadığı tüm detayları ile kısa süre içerisinde öğrenilebilmektedir. Sisteme doğru bilgiler girilmiş ise

---- T.C Kimlik No detayı

---- Araç plaka bilgisi

---- Trafik cezasının yazıldığı il bilgisi

---- Trafik cezasının yazıldığı ilçe bilgisi

---- Trafik cezasının yazıldığı tam tarih bilgisi

---- Trafik cezasının yazıldığı saat bilgisi

---- Toplam yazılan ceza tutar bilgisi görülmektedir.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim