• BIST 13866.67
  • Altın 6426.73
  • Dolar 46.1176
  • Euro 53.3063
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

ADSL kullanıcısı sabit hattı iptal ettirebilir

ADSL kullanıcısı sabit hattı iptal ettirebilir
Tüketiciler Derneği İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, "ADSL ile sabit telefon ayrı ayrıdır. İsteyen sabit telefonunu iptal ettirip sadece internet kullanabilir." dedi.

ADSL kullanıcısı sabit hattı iptal ettirebilir

Tüketiciler Derneği İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, "ADSL ile sabit telefon ayrı ayrıdır. İsteyen sabit telefonunu iptal ettirip sadece internet kullanabilir." dedi.

Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin sabit telefonlar için verdiği karar emsal teşkil edeceğini belirten Tonguç, konu hakkında bir basın toplatısı düzenledi.

Yaklaşık iki yıldır ADLS ile sabit telefon hatlarının aynı olduğu gerekçesiyle iptal edilemediğini kaydeden Dernek Şube Başkanı Tonguç, söz konusu mahkemenin 2009/194 esas ve 2009/371 sayılı, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin de 2009/15721 esas ve 2010/6764 sayılı kararıyla iki hattın farklı olduğunun onandığını vurgulayan Tonguç, "Yanlış anlaşılmasın, sabit telefonları iptal etme çağrısı yapmıyoruz ancak emsal mahkeme kararını örnek göstererek, şubemizden vereceğimiz dilekçeyle yardımcı olabileceğiz.

Bu konuyla ilgili birinci yol, tüketicinin Türk Telekom'a dilekçeyle mürcaat etmesi, lehine konuyu takip edebilmiz için bir kopyasını bize vermesidir.

İkinci yol ise Türk Telekom olumlu cevap vermezse, başka bir dilekçeyle en yakın kaymakamlığın hakem heyetine müracaattır." şeklinde konuştu.

www.istanbulhaber.com

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim