• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Uçakta cep telefonuna izin çıktı !

Uçakta cep telefonuna izin çıktı !
Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Kurumu, iniş ve kalkış haricinde uçakta cep telefonu, tablet, oyun konsolları ve dizüstü bilgisayarların “uçuş modu”nda kullanımına izin verdi.
Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Kurumu, iniş ve kalkış haricinde uçakta cep telefonu, tablet, oyun konsolları ve dizüstü bilgisayarların “uçuş modu”nda kullanımına izin verdi. Böylelikle yolcular, çağrı yapma ve internet özelliği dışında cep telefonu ve tabletlerini uçuş esnasında rahatlıkla kullanabilecek.
 
Havacılık Kurumu’nun “uçak modu” çözümü beraberinde başka yenilikler de getirdi. Örneğin uçağın yere inmesinden sonra telefonlar ve tabletler aktif modda çalıştırılabilecek. Birçok yolcunun uçak yere indikten sonra çıkış yapmak için dakikalarca uçağın içinde beklemesi nedeniyle, elektronik aletlerin aktif modda kullanımına izin verildi.
 
Ancak verilen izin tüm uçuşlar için geçerli değil. Bazı havayolu şirketleri, navigasyon aletleri ve haberleşme sistemlerinin parazit yapmaması için, uçaklara yeni aletler getireceklerini söyleyip Havacılık Kurumu’ndan süre izni istedi.
 
Elektromanyetik frekansların uçakların avionik sistemlerine zarar verdiği yetkililerce biliniyor. Ancak Brezilya’nın en büyük ikinci uçak şirketi GOL’un yaptığı açıklamalara göre, sadece Bluetooth ve Wi-fi teknolojisinin devre dışı kalması, cep telefonlarının parazit yaymaması için yeterli görünüyor.
 
Türkiye’de 3 yıldır kullanımda olan uygulama, hala birçok yolcuyu korkuturken, GSM özelliğinin yanlışlıkla açılması, uçağı ve diğer yolcuları tehlikeye atabilecek durumda. Amerika ve Avrupa’da büyük tartışmalara neden olan uygulama, en son Avrupalı havayolu şirketlerinin uçak havadayken cep telefonlarının SMS ve internet özelliklerinin kullanımına izin vermesi, birçok insan hakları savunucusunu kızdırmıştı. 
 
Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim