• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Işık, ‘kriptolu telefon’ üretecek kurumu açıkladı

Bakan Işık, ‘kriptolu telefon’ üretecek kurumu açıkladı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli kriptolu telefonların TÜBİTAK’a bağlı BİLGEM tarafından tasarlanarak üretileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın “Kriptolu telefon alımına ve kimlere dağıtılacağına” ilişkin olarak verdiği soru önergesine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık cevap verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kriptolu haberleşme cihazları özelikle devletimizin üst düzey yetkililerinin iletişimi ve haberleşmesi için kullanılmaktadır. Bahse konu cihazlara yabancı ülkelerden veya ticari hayatın dinamiklerine göre hareket eden firmalardan alınması devletimizin bekası bakımından ciddi riskler oluşturabilmektedir. Bu sebeple milli kriptolu cihazlarımızı bundan böyle Türkiye Bilimsel ve teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Araştırmalar Merkezi (BİLGEM) tasarlayacak ve üretecektir.

Dolayısıyla telefonlar yurtdışından veya piyasadan satın alınmayacak, onun yerine bir kamu kuruluşumuz olan BİLGEM tarafından yeterli sayıda üretilecek ve konuyla ilgili makamlarca belirlenen görevli kişilere dağıtılacaktır. Bundan dolayı da bu konuda bir ihale veya görüşme gerçekleştirilmesine ihtiyaç bulunmamaktadır” dedi.

"Soruşturmalar başladı"

Kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin olarak ise Bakan Işık, “Ülkemizde daha önce kullanılan kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili olarak başlatılan inceleme çerçevesinde, dinlemeye sebebiyet verebilecek güvenlik açıkları tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli soruşturmalar da başlatılmıştır” dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 6739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim