• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Myjet'in projesi Anadolujet'e yaradı

Myjet'in projesi Anadolujet'e yaradı
Anadolujet’in Ankara merkezli dış hat operasyon projesi ile geçen yıldan bu yana başvuru aşamasındaki Myjet Havayolu projesi ile benzerliği dikkat çekti.

Myjet havayolu projesi, bir yılı aşkın süredir başvuru aşamasını geçemedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından incelemesine devam edilen Myjet projesi için bürokrasi ağır şekilde işlerken THY’nin alt markası Anadolujet’in Ankara merkezli uçuş ağının, Myjet’in fizibilite çalışması ile büyük oranda örtüştüğü iddia edildi.

SHGM’DEN ONAY ÇIKMADI

4 uçaklık filo ile operasyonlara başlamayı planlayan ve 5 ay içerisinde filoya 3 uçak daha ekleyerek toplam 8 uçağa ulaşmayı planlayan Myjet, SHGM’deki başvuru aşamasını henüz geçemedi. Havayolu projesine ilişkin kapsamlı bir fizibilite çalışması hazırlayarak SHGM’ye sunan Myjet, gerekli izinler için beklemeye devam ederken Anadolujet Ankara merkezli operasyonlara ağırlık verme kararı aldı. Tıpkı Anadolujet gibi Ankara merkezli uçuşlar yapmak isteyen Myjet, 13’ü iç hat 15’i dış hat olmak üzere toplam 28 noktaya uçmak istiyordu. Myjet’in uçmak istediği hatların önemli bir bölümünün bugün Anadolujet tarafından açıklanan noktalarla aynı olması dikkatlerden kaçmadı.

10 NOKTA AYNI!

Myjet’in fizibilite çalışmasında yer verdiği uçuş noktalarından Viyana, Amsterdam, Bakü, Londra, Stuttgart, Paris, Münih, Erbil, Bağdat ve Cidde hatları, Anadolujet’in dış hat operasyon ağı içerisinde yer aldı. Anadolujet’in bunlara ek olarak Frankfurt, Brüksel, Tahran, Berlin, Hamburg, Köln, Kopenhag, Stockholm ve Batum’a da uçacağı kaydedildi.

Myjet’in dış hat ağında Amman, Atina, Basel, Budapeşte, Domodedovo, Roma, Cenevre, Tahran, Kiev, Medine, Maastricht, Prag, Şiraz, Tebriz, Tel Aviv ve Varşova gibi noktalar yer alıyordu.

Kaynak: AirportHaber

 

 
 
Bu haber toplam 88089 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim