• BIST 13866.67
  • Altın 6426.73
  • Dolar 46.1176
  • Euro 53.3063
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Kotil: Bürokrasiye düşmanlığım var

Kotil: Bürokrasiye düşmanlığım var
THY Genel Müdürü Kotil "Eski bürokratım şimdi CEO diyorlar"

BÜROKRASİYE DÜŞMANLIĞIM VAR

THY Genel Müdürü Kotil "Eski bürokratım şimdi CEO diyorlar"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin özelleştikten sonra kârını ve cirosunu artırdığını söyledi. THY'nin krize rağmen geçen yıl 6 milyar dolar ciro ve yüzde 10 büyüme ile dikkati çektiğini belirten Kotil, noktadan noktaya uçuşlarda Türkiye'ye olan bütün tarifeli seferlerin yüzde 67'sinin THY ile yapıldığını söyledi. Kriz yılında yüzde 21 kapasite artırdıklarına dikkati çeken Kotil, THY'nin geçen yılki faaliyet karının 538 milyon dolar olduğunu belirterek, "Kârlılıkta dünya 6'ıncısıyız" diye konuştu. THY'nin Avrupa'da pazar payını yüzde 4'ten yüzde 8.4'e çıkardığına işaret eden Kotil, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın geçen yıl yolcu sayısındaki yüzde 5.2 büyüme oranının THY'nin yüzde 10.1'lik büyümesinden kaynaklandığını söyledi.

THY'nin 90 uçak siparişi verdiğini belirten Kotil, kaliteli iş, katılımcılık, koşullara hızlı ayak uydurmak, kabiliyetlerinin farkında olmak ve kesintisiz çalışmanın başarıyı getirdiğini söyledi. Özelleştirmenin bu başarıda büyük etkisi olduğunu dile getiren Kotil, "Daha önce kamuyduk. Ben de eski bir bürokratım, şimdi CEO diyorlar. Kamuya bir düşmanlığım yok ama bürokrasiye var. 2006'da özel şirket olduk ondan sonra koşullara daha hızlı ayak uyduruyoruz" dedi.

Genel Müdür olduktan sonra THY'deki çalışan sayısının 12 binden 16 bine yükseldiğini ifade eden Kotil, buna karşın yolcu sayısının 3, sefer sayısının 2 kat arttığını vurguladı. Uçuş personelinin de sürekli arttığını belirten Katil, idari işlerde daha çok otomasyon kullanıldığını, pilot sayısının ise 640'dan 1900'e yükseldiğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim