• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

5 askerimize mezar olan kazada şok iddia

5 askerimize mezar olan kazada şok iddia
Hakkari'de 5 askerimize mezar olan helikopterle ilgili ortaya atılan bu iddia çok konuşulacak...

Hakkari'de 5 askerimize mezar olan helikopterin inişe geçtiği sırada uzaktan kumandalı mayının patlatılmasıyla düştüğü ileri sürüldü. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter güç kaybedip yere çakıldı.

5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Hakkari'de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşünmesinde PKK'nın hain pususunun olduğu ileri sürüldü.

İddiaya göre, Hakkari 5'inci Tabur Birliği Dağlıca Bölgesi'nde operasyon için Deryan Tepe'ye giden ve 15 askerin bulunduğu helikopter inişe geçtiği sırada bölgeye PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter, güç kaybederek yere düştü. Genelkurmay Başkanlığı önceki gün yaptığı açıklamada 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını bildirmişti.

PİLOT FARK ETMİŞTİ

Benzer bir olay 3 Temmuz'da Tunceli'de yaşanmıştı. Sikorsky tipi helikopterlerle bölgeye gönderilen jandarma özel harekât timleri, dağlık alanda indirilmek istenmişti. Ancak helikopter pilotunun, zemindeki toprak alanın kazıldığını fark ederek iniş yapmaması büyük bir faciayı önlemişti. Alana tahrip gücü yüksek patlayıcıların yerleştirildiği ortaya çıkmıştı. Sabah'a konuşan askeri yetkililer, PKK'nın Ramazan ayında da saldırılarına ara vermediğini belirterek, daha çok mayınlı saldırılarını artırdığını kaydetti. TSK da, arazi arama tarama çalışmalarına hız verdi.

7 ŞEHİDE ASKERİ TÖREN

Helikopter kazasında şehit olan Teğmen Nuri Akman, Astsubay Ahmet Çağlar, Uzman Çavuş Muharrem Saygun, Uzman Çavuş Muhammed Şahin, Uzman Çavuş Regaip Şahin ile el bombasının patlaması sonucu şehit olan Ali Bozkurt ve Van'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Ümit Akbaş için Van'da Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Türk bayraklarına sarılı 7 cenaze törenin ardından uçaklarla memleketlerine gönderildi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile milletvekilleri, mülki ve askeri erkan katıldı. Törene katılan şehit yakınlarını Şahin ile Eker teselli etti.

ÖĞRETMENDİ ASKERLİĞİ SEÇTİ

Teğmen Nuri Akman'ın cenazesinin, Samsun Vezirköprü'nün Kızılcakoru köyündeki baba evine getirilişinin ardından feryatlar yükseldi.

Şehidin felçli ve gözleri görmeyen babası Kurtça Akman, 'Vatan sağolsun' derken, anne Bayramiye Akman sinir krizi geçirdi. Şehidin kız kardeşleri, "Daha seninle fotoğraflar çektirecektik, nişanını yapacaktık. Böyle mi olacaktı?" diye ağıt yaktı. Dayı Hasan Yılmaz, "Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdi. Askerliği sevdiği için geçen yıl teğmen oldu. 20 gün önce kuzeninin düğünü için geldi. Askere giden gençlerin mezarlığa diktiği bayrağı görünce, 'Bu bayrağı buradan indirin, bu bayrak şehit getirir' demişti, kendisi şehit geldi" dedi. Şehit teğmenin cenazesi köy camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

İLK GÖREVİNE BAŞLAYALI 8 GÜN OLMUŞTU

Astsubay Ahmet Çağlar'ın (22) Kara Havacılık Okulu'ndan sonra 14 Temmuz'da Van'da helikopter teknisyeni olarak göreve başladığı belirtildi. Çağlar, birkaç gün önce Ankara Keçiören'de oturan annesi Gülizar Çağlar'ı arayıp 3 hafta sonra izne gelip, sözleneceğini, ardından annesinide Van'a götüreceğini söylediği öğrenildi. Annesinden ayrı olan babası Cemal Çağlar da taziye çadırına alındı.

3 AY SONRA EVLENECEKTİ

Şehitlerden piyade uzman çavuş Regaip Şahin'in (25) Sakarya'daki baba evine acı haber gece yarısı geldi. Baba Hayrettin ve anne Sevim Şahin acı haberle yıkıldı. Baba Hayrettin Şahin, şehit oğlunun yeni nişanlandığını belirterek, "Daha nişan sevinci yaşıyorduk. Kasım ayında da düğün yapmayı planlıyorduk. Hepimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun, yapacak bir şey yok. En son bir ay önce izne gelmişti" dedi. 3 kardeşten en büyüğü olan Şahin'in babaevi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Öte yandan Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında şehuit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran'ın babası Mehmet Kıran ile Şırnak Uludere'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal'in babası İrfan Kesimal da şehit babasına taziye de bulundu.

ŞEHİDİN İKİ KIZI YETİM KALDI

Şehitlerden uzman çavuş Muharrem Saygün'ün cenazesi (23) Amasya'nın Suluova ilçesindeki Girne Mahallesi'nde bulunan babaevine getirildi. Helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Samsun'un Havza ilçesine bağlı Eymür köyünde düzenenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Yakınları ve komşuları, oğlunu kaybeden baba Kadir Saygün ve anne Muazzez teselli etmeye çalıştı. Biri 3 yaşında, diğeri 9 aylık iki kızı bulunan şehidin 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtildi.

'MÜBAREK GÜNLERDE YAKTILAR BENİ'

olan piyade uzman çavuş Muhammet Şahin'in (27) Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Yeşiltepe köyünde yaşayan ailesine acı haber geceyarısı geldi. Anne Hüsniye Şahin, "Yandım Muhammedim, yandım. Muhammedimi getirin bana. Muhammedim nerelerdesin, annen yollarına bakıyor nerdesin? Yaktılar beni bu mübarek günlerde. Hani gelecektin bana yardım edecektin, hani ağabeyinin düğününü sen yapacaktın oğlum? Allahım rüya mı görüyorum?" diyerek feryat etti. Gözyaşlarına boğulan baba Rıfat Şahin ise "Oğlumla en son 2 gün önce konuşmuştuk. 'Ben çok iyiyim baba, kendine iyi bak' dedi. 20 günlük izine gelecekti. Kara koçum gitti" diye konuştu. Evli ve bir çocuk sahibi Şahin, 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyor ve 6 kardeşin en küçüğüğüydü.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim