• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Thomas Cook uçağı ile irtibat kesildi

Thomas Cook uçağı ile irtibat kesildi
TCX3125 uçuş numaralı Boeing 757’de 235 yolcu ve 8 kabin görevlisi olduğu yüzlerce yolcu taşıyan Thomas Cook uçağı ile kontrol kulesinin bağlantısının kopması üzerine Kraliyet Hava Kuvvetleri alarma geçti.

Yüzlerce yolcu taşıyan Thomas Cook uçağı ile kontrol kulesinin bağlantısının kopması üzerine Kraliyet Hava Kuvvetleri alarma geçti.
Olimpiyatlara yönelik terör saldırısı endişesi yaşayan İngiltere’de en küçük bir kuşku hemen sinirleri geriyor ve önlemler üst seviyeye taşınıyor. İngiltere tarihinde ilk kez bir savaş uçağı bir yolcu uçağının önünü kesmek ve gerekirse vurmak için havalandı.

Tunus’tan Glasgow’a dönen tarifeli Thomas Cook uçağı Çarşamba günü saat 11.30’da Hava Kuvvetlerinde alarma neden oldu.
Fransa kıyılarından İngiltere hava sahasına giren Thomas Cook uçağı ile kontrol kulesi arasındaki iletişim bir anda koptu. 

Konu hakkında açıklama yapan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi kısa süreli iletişim kopması nedeniyle bir jetin havalandığını ve kısa süre sonra tekrar bağlantı kurulması üzerine jetin üsse geri döndüğünü teyit etti.

İlk kez 2011’de Libya’da savaşan Typhoon tipi savaş jetleri Londra Olimpiyatları nedeniyle aldıkları emir gereği Başkent üzerindeki 30 millik hava sahasında izinsiz giriş yapan bütün uçakları ihtarsız vurmaya hazırlar.

TCX3125 uçuş numaralı Boeing 757’de 235 yolcu ve 8 kabin görevlisi olduğu öğrenildi. Uçak Glasgow Havalimanı’na sorunsuz iniş yaptı.

Bir Thomas Cook sözcüsü Fransa hava sahasını terk ettiği sırada uçak ile kontrol kulesi arasında iletişimin koptuğunu doğruladı.
“Bu sorun kısa sürede çözümlendi ve İngiltere hava sahasına girildikten kısa bir zaman sonra iletişim tekrar sağlandı. Uçağımız Glasgow’a sorunsuz indi.”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim