• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Arap Baharı THY'ye yaradı seferler arttı

Arap Baharı THY'ye yaradı seferler arttı
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Arap Baharı'nın THY'ye yaradığını ve Libya seferlerinin 3, Tunus seferlerinin 2 kat arttığını açıkladı...

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, geçen yılın başlarında Tunus'ta başlayıp, birçok ülkeye yayılan Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden Libya'ya THY seferlerinin ve yolcu sayısının 3 kat arttığını bildirerek, ''Tunus'a 2 kat arttı. Mısır'a sefer sayısı artarken, iki şehrine ilave sefer koyma kararı alındı. Daha önceden Irak'ta sadece Bağdat'a uçuş yapılıyorken şimdi ise Irak'ın 6 şehrine uçuş gerçekleştiriliyor'' dedi.

Kotil, yaptığı açıklamada, Arap Baharı'nda, Türk Hava Yolları'nın yolcu ve sefer sayılarının arttığını belirterek, ''Tunus'ta başlayan Arap Baharı'nda Libya'daki durum güzel sonuçlandı. Suriye için dua ediyoruz. İnsanlar eziyet çekiyorlar, her boyutuyla üzücü bir durum yaşanıyor'' diye konuştu.

Arap Baharı'nın başladığı Tunus'a, her gün tek sefer yapılırken, şu anda her gün iki sefer yapılmaya başlandığını ifade eden Kotil, ''Problemleri çözdükten sonra Türkiye'ye olan ilgi çok daha fazla artmış oldu. Devrim öncesinde günde 3 seferin yapıldığı Libya'ya sefer sayısı 3 katına çıktı. Misrata'ya seferlerimiz başladı, Fizan'a da seferlerimiz yakında başlayacak'' dedi.

Şu anda 6 şehrine seferlerin düzenleniği Irak'ın en büyük taşıyıcılığını THY'nin yaptığını bildiren Kotil, ''Irak'ı dışarıya en iyi bağlayan hava yolu biziz. Mısır'daki durum da çok gelişerek devam etti'' dedi.

Suriye'deki seferlerin 1 Nisan 2012 itibariyle sonlandırıldığını anlatan Kotil, ''Arap Baharı'nın yaşandığı her ülkede, Türkiye'nin diyalogları ve gelen yolcu sayısı çok arttı. İnşallah insanlık dramının yaşandığı Suriye'deki sorunlarda çözülür'' diye konuştu.

Arap Baharı'nın yaşandığı Libya'ya seferlerin ve yolcu sayısının 3 kat arttığına dikkati çeken Kotil, Tunus'ta 2 kat artış, Mısır'da sefer sayısının arttığını ve ilave iki şehrine sefer konması kararı alındığını, daha önceden sadece Bağdat'ta uçuşun yapıldığı Irak'ın 6 şehrine uçuşların gerçekleştirildiğini söyledi.

Kotil, ''Artış yüzde 10 yüzde, 20 değil, kat kat artıyor. Dünyayla diyalogları artan THY'nin, dünya ülkeleriyle bağlantılarını THY sağlıyor. Bu açıdan önemli. Avrupa'ya gitmek isteyen bizimle uçuşu tercih ediyor'' dedi.

İran ile uçuş istatistiklerine bakıldığında ise 2003 yılında günde bir seferin yapıldığı Tahran'a ilave olarak, şu anda 4 şehrine uçuşun gerçekleştirildiğini, 2 şehrine uçuş için de başvuru yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'nin yakın coğrafyasına uçuşların son 6 yılda arttığını belirten Kotil, THY'nin seferleriyle ilgili tek sıkıntının Suriye ile yaşandığını, Suriye'ye gitmek için talep olmadığını ancak Suriye'den çıkmak isteyenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirtti.

Mısır'ın seçimlerden sonra odak noktası haline geldiğini ifade eden Kotil, Mısır pazarından THY olarak çok ümitli olduklarını bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim