• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kayıp valiz davasının duruşması yapıldı

Kayıp valiz davasının duruşması yapıldı
Uğur Uyanık, 60 bin dolarlık sözleşme gereği gitmesi gereken ABD'ye valizlerinin kaybolması nedeniyle gidememesi, ardından sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle uğradığı kayıptan THY sorumlu tuttu.

'Kayıp Valiz' davasının ilk duruşmasına katılan Uğur Uyanık, mahkeme heyetine iş sözleşmesinin iptal edilmesinin sorumlusunun THY olduğunu belirterek, THY'ye ait uçuş ve bagaj biletlerini delil olarak sundu. Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, uzlaşmak da istemediğini belirten İzmirli sosyete kuaförü Uyanık, maddi ve manevi zararın karşılanmasını istedi. Uyanık, iddiasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"8 Haziran 2011 tarihinde, İzmir-İstanbul-Barcelona-New York uçuşunu gerçekleştirmek üzere yola çıktım. Aktarmalı olarak indiğim Barcelona'da valizim kayboldu. Valizim bulunamayınca yolculuğuna devam edemeyeceğim bildirildi. THY'ları yetkilileri, valizin yanlışlıkla Paris'e gittiğini söyledi. Ben de valizi bulmak için hemen Paris'e gittim. Paris'e gittiğimde de valiz yoktu. Orada bulunan görevliler, valizin Amerika'ya gittiğini söylediler. Amerika'ya gittiğimde de valiz yoktu. Kayıp olan valizimin 3 gün sonra bulunduğu haberi geldi. THY yetkilileri valizi bana teslim etti. Ancak, içinde 60 bin dolarlık sözleşme, 5 bin TL'lik künye yoktu. İçinde sadece kıyafetlerim ve iç çamaşırlarım vardı. Ayrıca belirtilen günde Amerika'da yapmam gereken sözleşme, zamanında gidemediğim için iptal edildi. Hem maddi hem manevi zararım var. Ayrıca valiz peşinde dünya turu yaptırdılar. Tüm belgeleri mahkemeye sundum. Uçuşla ilgili tüm sorumluluk, biletleri aldığım THY'ye aittir. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim."
Uyanık'ın ardından söz alan THY avukatları ise iddiaları reddetti ve kendilerinin bir sorumluluğunun bulunmadığını belirterek, davanın reddini talep etti.

Kayıp valiz olayında kimin suçlu olduğu tartışmaları sürerken, mahkeme eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim