• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

3’ncü havalimanı projesi bitmek üzere

3’ncü havalimanı projesi bitmek üzere
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İstanbul’a yapılacak olan 3’ncü havalimanı için “Ağustos ayında ihaleye çıkarız” açıklamasının ayrıntıları da ortaya çıkıyor. DHMİ’de ihale öncesi hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul hava trafiğine yetersiz hale gelmesinin ardından değişik çözüm önerileri ortaya atılmıştı. Önce Atatürk Havalimanı’na 4’ncü pist yapılması gündeme geldi. Ancak 4’ncü pistin yapılması kabul görmeyince İstanbul’a yeni bir havalimanı yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Ak Parti’nin yeni bir İstanbul projesi kapsamında hem Kanal İstanbul, hem Karadeniz kıyısına yapılacak yeni yerleşim alanları hem de 3’ncü havalimanı projesine start verildi. Bu projelerin yanına 3’ncü boğaz köprüsü de eklendi.

İstanbul’a yapılacak olan 3’ncü havalimanı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hazırlıklara başlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 3’ncü havalimanı projesini kendi mimarlarına hazırlattığı öğrenildi.

AirportHaber’in DHMİ kaynaklarından edindiği bilgiye göre 3’ncü havalimanının bir an önce ihale edilebilmesi için avan projenin hazır olması gerekiyor. Geçmiş ihalelerde proje yarışması hazırlatan DHMİ bu kez işi hızlandırmak için kendi mimarlarını devreye soktu. DHMİ, proje yarışmasının en az bir yıl süreceğini düşünerek zaman kaybını önlemek için bu yolu tercih ettiği kaydediliyor.

Avan projenin için DLH ile ortak çalışma yürüten DHMİ’nin; proje çizimlerinin bitmesine müteakip hazırlanan projeyi bakanın onayına sunacağı ve bakanın onay vermesiyle birlikte ihale için duyuru yapacağı belirtiliyor.

İhale için şimdiden hazırlıklarını sürdüren havalimanı işleticileri ve uluslararası yatırımcılar ihale şartnamesinin duyurulmasını bekliyor.

Öte yandan avan projesi DHMİ tarafından hazırlanan havalimanın detay projesinin ihaleyi alan firma ile yapılacağı belirtildi. 4734 sayılı ihale kanununa göre devletin parasını ödeyerek yaptırdığı projelerde detay projenin de çıkmış olması gerekiyor. Yap-İşlet-Devret ihaleleri ise 3996 sayılı kanunla yapılıyor ve detay projeler ihaleyi alan firma ile oluşturuluyor.

DHMİ tarafından hazırlanan 3’ncü havalimanı projesinin Ekim ayı içinde ihale edilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim