• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şahlanan’ın oğlu da THY’de müdürmüş

Şahlanan’ın oğlu da THY’de müdürmüş
THY’ye hem danışmanlık hem de toplu iş sözleşmesi sürecinde arabuluculuk yaptığı öne sürülen Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın oğlu Ö. Şahlanan’ın da THY’de OCC müdürü olarak görev yaptığı ortaya çıktı...

THY’ye iş hukuku konularında danışmanlık hizmeti Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’nın tarafsız arabulucu listesinde yer aldığının ortaya çıkmasından sonra ikinci skandalı Airporthaber açıklıyor.
15 Eylül 2003’ten bu yana THY’ye danışmanlık hizmeti veren Şahlanan’ın, bu sırada Çalışma Bakanlığı tarafından Toplu İş Sözleşmesi sürecinde sendika ile THY arasında arabuluculuk yaptığı CHP’li Umut Oran’ın soru önergesiyle ortaya çıkmıştı.

TEPEDEN ATAMA MÜDÜR!

Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın oğlu Ö. Şahlanan’ın da babasıyla aynı tarihten itibaren yani 2003’ten bu yana THY’de Operasyon Kontrol Merkezi’nde (OCC), nöbetçi müdür olarak görev yaptığı öğrenildi.

2003 yılında THY’ye müdür kadrosundan giriş yapan Ö. Şahlanan’ın o günden bu yana görevine devam ettiği bildirildi.
CHP ’li Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sözleşmesinde yapılan açık düzenlemeye göre toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilaflarına katılmamaktadır” derken Oran ise, “Şahlanan tarafsız değildir, ilkeler kişilerden daha önemlidir” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN ŞİMŞEK: ARABULUCULUK YAPMADI

Maliye Bakanı Şimşek, Fevzi Şahlanan’ın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucuk yapmadığını iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

“15 Eylül 2003, 31 Aralık 2012 tarihli sözleşmeler bazında Şahlanan’a piyasa şartlarının oldukça altında bir ücret ödeniyor.  Sözleşmesinde yer alan düzenleme gereğince (Şahlanan) toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilafların çözümü toplantılarına katılmamaktadır. Sayın Şahlanan’ın kendisinden hizmet alınmaya başlandığı 15 Eylül 2003 tarihinden itibaren THY ile Hava-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalanmasına ilişkin süreçlerde tarafsız arabuluculuk yaptığı, sözleşmesinde yapılan açık düzenleme gereği sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilaflarının çözümü toplantılarına dahi katılmadığı görülmüştür” demişti.

CHP ’li Umut Oran ise, Maliye Bakanı’nın verdiği yanıtla ilgili olarak, “Şahlanan’ın hem kurumdan ücret alarak çalıştığını hem de toplu iş sözleşmesi yapılırken arabuluculuk yaptığını doğrulamışlar. Bu kişisel mesele değil. Hiçbir insan ücret aldığı yere objektif yaklaşamaz. Şahlanan, değerli bir insan olabilir ancak ilkeler herkesten değerlidir” diye konuşmuştu.

Kaynak: AirportHaber

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim