• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Didim Manastır'da uçak enkazı bulundu

Didim Manastır'da uçak enkazı bulundu
Didim'in Manastır Koyu açıklarında denize düşmüş bir uçak enkazına ait uçak parçaları bulundu.

Didim Manastır'da uçak enkazı bulundu

Didim'in Manastır Koyu açıklarında denize düşmüş bir uçak enkazına ait uçak parçalar bulundu. Uçak parçalarını denizin altında keşfeden Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, uçağın gövdesi ve diğer parçalarının 500 metre açıkta olduğunu belirtti.

Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, kendi teknesiyle Didim açıklarında yaptığı deniz gezisinde dalış yaparken uçak parçalarını fark etti. Parçaları ilk bulduğunda uçak parçası olduğunu fark etmediğini açıklayan Şentürk, denizciler yardımıyla parçaların uçak parçası olduğunun farkına vardığını söyledi. Uçak parçalarının bulunduğu yere bugün kendi teknesiyle basın mensuplarını götüren Şentürk, dalış yaparak uçağın ön lastik ve metal parçalarını gösterdi. Uzun bir süre parçaların yerini arayan Şentürk daha tespit ettiği yerdeki parçaları halada bağladı. Gazeteciler uçak parçalarını çekerek görüntü ve fotoğraf aldı; su yüzüne çıkarılan parça daha sonra tekrar denize bırakıldı.

“ÖNCE ÖN LASTİĞİNİ SONRADA ARKA KUYRUĞUNU GÖRDÜM"

Uçak parçalarının nasıl bulduğuna ilişkin olarak bilgilere veren Mustafa Şentürk, “Burası Manastır Koyu'nun önünde yer alan ve her gün insanların gelip denize girdiği nokta ve ben 2-3 yıldır burada devamlı dalıyorum. Bu uçağın parçalarını ben 2 yıldır burada görüyordum. Fakat uçak parçası olduğunu ben hiç düşünmedim. Her gün geldiğim için buraya burada uçağın ön lastiğini gördüm. Başka lastiklere benzemiyor. Bundan 2-3 gün önce denize daldım ve derinlik 2-3 metre; önce ön lastiğini sonrada arka kuyruğunu gördüm ve o zaman ben bunun uçak olduğunu kesin tespit ettim. Biraz ileri de 500 metre açıktan uçağın gövdesini yine bir balıkçı arkadaşımız bulmuş. Hatta ağlara takılıyor; kendisi de balık zannedip tekrara denize bırakıyor. Marina dibinde mendirenin sağında uçağın motoru var. Yani demek ki bu bölgede uçak düştü” dedi.

Şentürk, geçmiş yıllarda bir uçağın Didim açıklarına düştüğü iddialarının ortaya atıldığını belirterek, “Büyük olasılıklı benim düşündüğüm şu 2005 yılında yine bir ormancı tarafından bu bölgede bir uçak düştüğü söylendi. O zaman herkes bu uçağı aradı ve hatta yalan dediler ve bugüne kadar geldi. Geline nokta o ki bu küçük bir uçak diye düşünüyorum. O günlerde düşen uçak Tekağaç açıklarında olduğu söyleniyordu ama orası değil demek ki bu bölgeye düşmüş. Manastır koyu üzerine düşmüş diye düşünüyorum. O uçak yada başka uçakta olabilir bunun yetkili birimler bu konuyu araştıracaklardır” diye konuştu. 

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Konuyla ilgili yetkili birimlere bilgi verdiğini kaydeden Şentürk, konunun takipçisi olacağının altını çizerek, “Ben sahil güvenliğe haber verdim Polis ve Didim liman başkanlığına haber verdim bu memleket meselesi; Türkiye meselesi ama şu ana kadar araya yetkili kişi olmadı. Bu konu aydınlığa kavuşturulmalı çünkü burada bir uçak var. Bu uçak nedir askeri mi sivil mi yoksa başka bir şey mi? Bu ortaya çıkarılmalı” şeklinde konuştu.

BAŞKA BİR UÇAK ENKAZI İDDİASI

D-Marin Didim Marina'da görevli Serkan Sügür ise, marinanın dışında bir uçağında bulunduğunu ve kendisinin dalış yaparak bunu gördüğünü savundu. Sügür, şunları söyledi: “Uçağın tamamını gördüm. Tüm parçaları oradaydı ama bildiğim kadarıyla troller tarafından buraya çekilmişti. Bunu üçüncü koyun açığına bırakmışlar. 3,5 senedir buradayım. Bu uçak tahminen 1. Dünya savaşından kalma uçak olabilir; üzerinde yazmıyor ama çift kanatlı motoru pervanesi orada ama kullanılabilir durumda değil tekerleği gövdesi var; kanatları iç içe geçmiş ama kullanışlı değil dalış için bakılabilir”

Bilindiği üzere 2005 yılında Didim'de bir askeri uçağın düştüğü iddiaları ortaya atılmış fakat iddialar o dönemki yetkili merciler tarafından doğrulanmamıştı. O dönemde İddialara göre Söke Orman İşletmesi yetkilileri, kule görevlilerine dayanarak uçağın Tavşantepe'nin iki mil açığına düştüğünü açıklamıştı.

1.20120809172719.jpg

11.20120809172731.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim