• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Yamaç paraşütçüleri Çankırı'da buluşacak

Yamaç paraşütçüleri Çankırı'da buluşacak
Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bulunan Işık Dağı'nda 21 Ağustos'ta başlayacak yarışmalara dünayaca ünlü yamaç paraşütçülerinin katılacağı bildirildi.

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin,  21-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışmaları ile Türkiye Kupası Yarışmaları için son hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yarışmanın organizasyonunu Çankırı Valiliği ile birlikte yaptıklarını ifade eden Tekin, "Yarışmanın gerçekleştirileceği alanda ana pist ve diğer pistler tamamlandı. Işık Dağı bilindiği gibi bazı dönemlerde çok rüzgarlı olabiliyor. Biz de rüzgarlı havanın olumsuzluğundan uçuşların etkilenmemesi için alternatif pistler yaptık. Bu sayede yarışmalar kötü hava şartlarında minimum derecede etkilenecek" diye konuştu.

Daha önce Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimitrovski'nin bölgede incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Tekin, Dimitrovski'nin Işık Dağı'nı beğendiğini de söyledi.
 
-THK yamaç paraşütü eğitimi verecek-
 
Türk Hava Kurumu'nun da (THK) yarışmalarda aktif rol alacağını anlatan Tekin, THK'nın önümüzdeki haftadan itibaren bölge halkının yararlanabileceği yamaç paraşütü eğitimi kursları açacağını belirtti.

Tekin, bölgede yaşayan gençlerden yamaç paraşütüne ilgisi olanların bu kursa katılıp yamaç paraşütü eğitimi alabileceklerini ifade ederek, gençlerin bu eğitimin sonunda yamaç paraşütü pilotu olabilecekleri belirtti.

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışmaları ve Türkiye Kupası Yarışmaları'nın Türkiye için önemli olduğunun altını çizen Tekin, şöyle konuştu:

"Bu iş çok kapsamlı ve uluslararası boyutu olan bir iş. Dünyaca ünlü bir çok yamaç paraşütü pilotu buraya gelerek yarışacak, bölge insanını ve Türkiye'yi tanıyacak. Bu, bölgenin ve Türkiye'nin tanınması açısından da önem arz ediyor. Işık Dağı, 16 bin metre kare pist alanıyla Dünya'nın en büyük yamaç paraşütü pistlerinden biri. Burası hava sporlarına katkı sağlanabileceği önemli bir alan. Bu nedenle biz Işık Dağı'nda yapılacak yarışları çok önemsiyoruz." 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim