• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Tekirdağ'da tek motorku uçak düştü!

Tekirdağ'da tek motorku uçak düştü!
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde denize tek motorlu bir uçağın düştüğü ihbarı üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı...

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi 2.5 mil açıklarında kötü hava şartları nedeniyle iki kişilik özel bir uçak düştü.

İstanbul Hazerfen Havaalanı'ndan kalkıp Balıkesir Edremit'e gitmekte olan SR22 tescilli Cirrus tipi tC-SAS kuyruk tescilli iki kişilik özel bir uçak, hava muhalefeti sebebiyle denize düştü. Uçakta Hikmet Aral ve uçağın sahibi iş kadını Lisa Şener'in olduğu belirtildi.

Uçağın parçalarının denizin üstünde olduğu ve sahil güvenlik tarafından kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Marmara Ereğlisi'nin iki mil kadar açığında düşen eğitim uçağı hakkında Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek açıklama yaptı.

Uçakta bulunan iki pilotu arama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kemelek: "Sahil Güvenlik ekiplerimizin arama çalışmaları hala devam etmektedir. İstanbul Hezarfen havaalanından kalkıp Balıkesir-Edremit'e doğru giden eğitim uçağı Marmara Ereğlisi'nin iki mil kadar açığında düşmüştür. Sahil Güvenlik ekiplerimiz uçağın kanat parçalarına ulaştılar. Uçakta bulunan iki pilot; Lisa Şener ve Hikmet Aral'ı arama çalışmalarımız devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Eğitim uçağının düşüşünü gördüğünü iddia eden Mürüvet Ertaşır, kızını aramak için sahile geldiği sırada uçağın düşüşüne şahit olduğunu söyledi.

Kötü hava şartlarına dikkati çeken Ertaşır, ''Ortalık fırtına ve yağmurdan gözükmüyordu, alev topu gibi uçak düştü. Uçağa yıldırım çarptı sanıyorum, çok korktum'' diye konuştu.

Uçağın özellikleri

Cirrus, Amerika’da yeni jenerasyon uçaklar içerisinde yıllık satış ortalaması en yüksek uçak olarak biliniyor. 3 model üretilen uçağın bu sınıftaki diğer uçaklardan en belirgin farkı güvenlik açısından da büyük önem taşıyan uçağı taşıyabilen paraşütün bulunuyor Gövdesinin komposit uzay teknolojisiyle üretiliyor olması ve uçuş esnasında çevresindeki uçakları kontrol edebilmesini sağlayan ‘Traffic awereness sisteminin’ bulunması yine kendi sınıfındaki uçaklara göre üstün yanlarından biri olarak gösteriliyor. 

Lisa Şener kimdir?

Çeşitli kentlerde 90 sinema salonu bulunan Prestige Group Sinemaları'nın İşletme Sahibi olan Lisa Şener'in tam bir uçuş tutkunu olduğu biliniyor. Uçmanın en büyük hobisi olduğunu anlatan Lisa Şener, ofisinden çıktıktan sonra eğitimlere gittiğini ve uçmaya başladığını anlatmıştı. 

(16:50) Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri şu sıralar öğretmen pilot Hikmet Aral ve Lisa Şener'i arama çalışmalarına devam ediyor.

(17:59) Sahil Güvenlik ve Botaş`a ait gemilerin yanı sıra çok sayıda teknenin katıldığı arama çalışması devam ediyor. Çalışmalarda, düşen uçağın parçaları bulunurken Hikmet Aral`a ait olduğu değerlendirilen bir çanta da bulundu.

Teknelerin bulduğu uçak parçaları sahil güvenlik gemisine aktarılırken, parçaların bulunduğu bölgede Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları arama çalışmaları başlattı. Çalışmalar da uçağın enkazına henüz ulaşılamadığı ancak uçak parçaları üzerinde bulunan doku örneklerinin incelemeye alındığı kaydedildi.
Kazanın duyulmasının ardından Lisa Şener ve Hikmet Aral`ın Hezarfen Havalimanından kalkışına tanıklık eden arkadaşları da arama çalışmalarının sürdürüldüğü Marmara Ereğlisi limanına gelerek yetkililerden bilgi aldılar.

İşte uçağa ait denizden çıkarılan parçalar:

1.20120813095712.jpg

  

13.20120813095730.jpg

14.20120813095740.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim