• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

"Gazipaşa Havaalanı için hala izin çıkmadı"

"Gazipaşa Havaalanı için hala izin çıkmadı"
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç isyan etti: "Gazipaşa Havalimanı hala engelleniyor. Tünel yapımı, pist uzatma çalışması ve terminal binası kapasite arttırımına hala izin çıkmadı.

 

Sekiz yabancı uçak şirketi hala Gazipaşa'ya sefer düzenlemek için izin bekliyor. İki yıldır İstanbul ve Ankara seferleri yapan Borajet'e de bu yıl sefer izni verilmedi. İç hat seferleri de yapan Pegasus başvuruda bulundu ancak halen izin çıkmadı. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Pegasus'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek "Çünkü İstanbul'a uçmak demek, dünyanın her yerine uçmak anlamına gelir" dedi.

'TÜM DÜNYAYA RAPOR SUNACAĞIZ'

ÖZGENÇ, "Şu anda bir rapor hazırlamaya başladık. Raporda Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya, Gazipaşa ve Anamur için önemine yer veriyoruz. Bölgemizin turizm potansiyelini anlatıyoruz. Bu raporu önce Pegasus'a göndereceğiz. Ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)) yetkililerine göndereceğiz. Daha sonra yabancı dillere çevirip, dünyadaki önemli havayolu şirketlerine sunacağız" dedi.

'6 YILDIR BÜYÜMEYE İZİN YOK'

Gazipaşa Havalimanı'nın son 6 yıldır engellendiğini de vurgulayan Başkan Özgenç "Havalimanı ile ilgili süreç 2007'de başladı. 2012'ye geldik, bu yıl da bitmek üzere. Tam 6 yıl oldu ancak halen tünel yapımına, pistin uzatılmasına ve terminal binası kapasitesinin arttırılmasına izin verilmedi. Oysa bu yatırımları işletmeci TAV yapmaya hazır. El insaf diyoruz! Biraz vicdan istiyoruz!" şeklinde konuştu.

Yeni Alanya'nın 16 Temmuz tarihli sayısında yer alan "Alanya’ya Bakan yok" başlıklı haberini Ajans Press’in bülteninde gören Pegasus Havayolları sahibi Ali Sabancı, Gazipaşa Havalimanı’na sefer düzenlemek için çalışma yapılmasını istemişti. Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı’yı arayan Pegasus yöneticileri, havalimanının kapasitesi ve diğer detaylar hakkında bilgi almıştı.

Bölgenin önünün açık olduğuna ikna olan Pegasus, Gazipaşa’ya sefer düzenlemek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) başvuruda bulundu. Alanya’da piyasa araştırması da yapan Pegasus, Aşıklı'dan sonra görüştükleri Cartier Tur’un sahibi Mustafa Kemal Canfedai'ye, "Sabiha Gökçen Havaalanı aktarmalı ve yurtdışı bağlantılı uçuşlar düzenlemek istiyoruz. Potansiyel nasıl?" diye sordu.

PEGASUS'A HALA İZİN ÇIKMADI

Pegasus'a halen izin çıkmayışı nedeniyle harekete geçen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Pegasus'a bilboard dahil her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Özgenç, "Şu anda bir rapor hazırlamaya başladık. Raporda Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya, Gazipaşa ve Anamur için önemine yer veriyoruz. Bölgemizin potansiyelini anlatıyoruz, Gazipaşa Havalimanı'na inen uçaklarla ilgili detayları veriyoruz. Turizm potansiyelimizi ve tam kapasite çalışması durumunda Gazipaşa Havalimanı'nda oluşacak müthiş yolcu trafiğini aktarıyoruz. Bizim için Pegasus uçuşları çok önemli. İstanbul'a uçmak demek, dünyanın her yerine uçmak demek. Gazipaşa'dan Pegasus'la İstanbul'a uçan bir yolcu, oradan da Küba'ya, ABD'ye uçabilir. Bu raporu önce Pegasus'a göndereceğiz. Ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkililerine göndereceğiz. Daha sonra yabancı dillere çevirip, dünyadaki önemli havayolu şirketlerine sunacağız. Dikkat çekmek ve konunun sıcak kalmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'6 YILDIR BÜYÜMEYE İZİN VERİLMİYOR'

Gazipaşa Havalimanı'nın son 6 yıldır engellendiğini de vurgulayan Özgenç "Havalimanı ile ilgili süreç 2007 yılında başladık. 2012'ye geldik, hatta bu yıl da bitmek üzere. Tam 6 yıl oldu ancak halen tünel yapımına, pistin uzatılmasına ve terminal binası kapasitesinin arttırılmasına izin verilmedi. Oysa bu yatırımları işletmeci TAV yapmaya hazır. El insaf diyoruz! Biraz vicdan istiyoruz!" şeklinde konuştu. 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim