• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Antalya Havalimanı için yer bulunamadı

Antalya Havalimanı için yer bulunamadı
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya’nın batı bölgelerindeki turizm hareketliliğinin arttırılması talebini TBMM’ye taşıdı. Acar konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sorular yöneltti.

Antalya Havalimanı için yer bulunamadı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya’nın batı bölgelerindeki turizm hareketliliğinin arttırılması talebini TBMM’ye taşıdı. Acar konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sorular yöneltti.

 

Gürkut'un sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, , Kaş’ta 6, Kumluca’da 2  ve Demre’de bir bölgede yapılan incelemeler sonucunda havaalanı için uygun yer bulunamadığını bildirdi.

1990'dan beri çalışılıyor, ama...

Acar’ın konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yanıtladı. Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Kalkan’a hizmet vermek amacıyla bölgede havaalanı yapılmasına dönük 1990’lı yıllarda da çalışma yapıldığını kaydederek, o tarihte uygun yer bulunamadığını söyledi.

Kaş Belediye Başkanlığı’nın 2009 yılında yeniden başvuru yaptığına dikkat çeken Yıldırım, bu kapsamda “Kaş-Demre”, “Kaş-Gedikefe”, “Kaş-Çevreli”, “Kaş-Çevreli”, “Kaş-Kızılgöl”, “Kaş-Kumdibi” ve “Kaş-Kınık” alternatiflerinin yeniden değerlendirildiğini söyledi.

Yıldırım, “Doğal engeller, teknik altyapı, meteorolojik veriler, sonradan oluşan yapılaşmalar nedeniyle ICAO standartlarında uluslararası boyutlarda bir havaalanı yapımının mümkün olmayacağı belirlenmiştir” dedi.

Bölgede havaalanı için bir çalışma yok

Kumluca ve Demre bölgesinde de 28-31.03.2011 tarihinde  ayrı incelemeler yapıldığını kaydeden Yıldırım, “Havaalanı için belirlenen Kumluca Hasyurt-Mavikent Mevkii, Kumluca Anlıkkaya Tepesi Mevkii ve Demre-Gürses mevkilerinde yapılan ön etüd çalışmaları neticesinde; 3 alternatif alanın da hakim rüzgar ve doğal manialar nedeniyle konvansiyonel boyutlarda bir havaalanı yapımı için uygun olmadığı değerlendirilmiş olup, söz konusu bölgede havaalanı yapımına yönelik herhangi bir çalışma başlatılamamıştır” diye konuştu.

Ulaşım altyapısı geliştirilmeli

Bakan Yıldırım’ın yanıtını değerlendiren Acar, “Antalya’nın batı bölgesinin ulaşımının iyileştirilmesi bu bölgenin turizm hareketliliğine ciddi katkı sağlayacaktır. Havaalanı için birkaç noktada inceleme yapılmış ancak uygun yer bulunamamış. Bu araştırmaların sürmesi, alternatiflerin geliştirilmesi gerekir. Çünkü turizmden sağlanacak gelir, bu yatırımı kesinlikle karşılayacaktır. Bölgenin ulaşım altyapısının mutlaka geliştirilmesi gerekir'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

 

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim