• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Havaalanlarında bulaşıcı hastalığa dikkat

Havaalanlarında bulaşıcı hastalığa dikkat
Amerika’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü uzmanları tarafından yapılan araştırmada havaalanlarının bulaşıcı hastalık ve salgınların yayılmasında önemli rol oynadığı belirtildi.

 


Yapılan araştırmada Amerika'daki bazı havaalanlarının bulaşıcı hastalıkların daha hızlı yayılmasına yol açtığı belirtildi. Havaalanlarındaki trafik yoğunluğunu, uzun ve aktarmalı uçuşların sayısının değerlendirildiği araştırmada, New York'taki Kennedy ve Los Angeles'taki LAX havaalanlarının bu konularda en yüksek değerlere sahip olduğu belirtildi. 

Araştırma ekibindeki Ruben Juanes, daha küçük olan Honolulu'daki havaalanının salgın hastalıkları yaymakta üçüncü sırada yer almasının şaşırtıcı olduğunu vurguladı. Juanes, Honolulu havaalanının okyanusun ortasında bulunduğunu kaydederek, 'Doğal olarak da her uçuş uzun mesafeli ve hasta yolcuları kilometrelerce uzağa çok hızlı şekilde taşıyor. Aktarmaların sayısı az olsa da bunların birçoğu Asya veya Kuzey Amerika'ya olan en kalabalık uçuşlar' dedi.

Güney California Üniversitesi'nde görevli Prof. Thomas Valente, bu araştırmanın, havaalanlarının salgın hastalıkları diğer toplu taşıma alanlarından daha kolay yaydığını gösterdiğini söyledi. Prof. Valente, havaalanları insanların yer değiştirmesini sağladığını belirterek, 'Ayrıca yolcular uçakların kalkmasını veya inmesini beklemek için birbirlerine çok yakın oturarak zaman geçiriyor' diye konuştu. Bazı durumlarda bir yolcunun çok uzaklardan gelen bir hastalığı kapabildiğini anlatın Prof. Valente, 'Havaalanları salgınların artmasına yol açmakla kalmayıp dünyanın başka bölgelerinde görülen hastalıkların tüm dünyaya yayılma riskini de arttırıyor' dedi.

Güney Californiya Üniversitesi'ne bağlı Dünya Sağlık Enstitüsü'nün başkanı Jonathan Samet, birçok hastalığın sadece mikrop taşıyan yerlere dokunmakla bulaştığını, dolayısıyla uçaklardaki tuvaletler, kapı kolları bulaşıcı hastalıkların yayılmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Sağlık uzmanları, uçaklarda veya havaalanlarında sık el yıkamanın hastalıkların bulaşmasını önleyebileceğini ekledi. 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim