• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

THY’nin pilotları saniyelerle yarıştı

THY’nin pilotları saniyelerle yarıştı
Türk Hava Yolları’nın Paris-İstanbul seferini yapan uçağının, geçtiğimiz hafta Pazar günü İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle hava trafiği felç olunca iniş yapamadığı ve yakıtının bitmek üzere olduğu ortaya çıktı...

 

Binlerce metre yüksekte yürekleri ağızlara getiren olay 12 Ağustos günü yaşandı. Tekirdağ açıklarında elektrik yüklü bulutlar ve yağış sebebiyle bir uçağın da düştüğü gün yaşanan olay, onlarca yolcunun nasıl ölümden döndüğünü ortaya çıkardı.

THY’nin Paris-İstanbul seferini yapacak uçağı Pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelmek üzere 18 ton yakıt ve tamamen dolu yolcu ile havalandı.

Uçak İstanbul hava sahasına geldiğinde hava trafiği bir anda karıştı ve onlarca uçak iniş ve kalkış için sıraya girdi.  THY’nin Boeing 777 tipi TK 1822 sefer sayılı uçağı da iniş için 18’nci sıradaydı. Yoğun yağış etkisini giderek artırırken uçaktaki yakıt miktarı da giderek azaldı.

Uçağın yabancı kaptan pilotu kule ile temasa geçerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek istediğini bildirdi. Ancak Sabiha Gökçen’deki yoğunluk sebebiyle buraya da inişini gerçekleştiremeyen uçak rotayı Ankara Esenboğa Havalimanı’na çevirdi.

Bu sırada uçaktaki yakıt miktarı oldukça az olduğu için uçağın kokpit ekibi heyecan dolu dakikalar yaşandı. Kabindeki yolcular herşeyden habersiz Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş için beklerken, pilotlar saniyelerle yarıştı. Neyse ki 15.30’da Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken uçak dakikalar sonra Esenboğa Havalimanı’na indi.

Uçağın kaptan pilotu ve ikinci pilotu rahat bir nefes alırken uçakta sadece 1 tondan biraz daha fazla yakıt kaldığı anlaşıldı.

Uçağın  tankında kalan yakıtın bir pas geçme ihtimali olması durumunda dahi yeterli olmayacağı belirtilirken, Esenboğa Havalimanı’na pas geçmeden ilk seferde iniş yapılması olası bir faciayı da önlemiş oldu.

Uçak yaklaşık bir saat sonra bu kez Paris-İstanbul seferi öncesinde aldığı yakıttan daha fazla alarak 22 ton yakıtla Ankara’dan İstanbul’a doğru havalandı.

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim