• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Uçak bilet fiyatları rekabetle dibe vurdu

Uçak bilet fiyatları rekabetle dibe vurdu
Türk Hava Yolları (THY) ve Delta Havayolları’nın İstanbul-New York arasında yaptığı direkt seferlerine temmuz ayından itibaren büyük bir rakip daha gelmişti.

 

THY’nin en iddialı hatlarından İstanbul-New York uçuşlarında ekonomi sınıfında eylül ayında gidiş-dönüş 3 bin ile 9 bin lira arasında değişen bilet fiyatları, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden United Airlines’ın da seferlere başlamasının etkisiyle ekimde 1071 liraya düştü.

Türk Hava Yolları (THY) ve Delta Havayolları’nın İstanbul-New York arasında yaptığı direkt seferlerine temmuz ayından itibaren büyük bir rakip daha gelmişti. Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan United Airlines’ın her gün 183 yolcu kapasiteli Boeing 767-300 tipi uçaklarla İstanbul- New York seferlerine başlaması ile bu hatta üç şirket arasında rekabet arttı. Bu rekabet, bilet fiyatlarına da yansıdı. 

Yolcu sayısı ile en iddialı hatlarından biri olan Türk Hava Yolları’nın karşılıklı İstanbul New York uçuşları 28 Mayıs-16 Eylül tarihlerinde yoğun talep nedeniyle günde üç sefere çıkmıştı. THY’nin Boeing 777-300ER tipi uzun menzilli, çift koridorlu uçaklarla yaptığı seferler, yüksek doluluk oranıyla gerçekleşirken, eylül ayında şirketin ekonomi sınıfında 9 bin lirayı bulan gidiş-dönüş bilet fiyatları ekimde 1071 liraya kadar düştü.

DELTA SEFERLERİ DURDURUYOR

Rekabet fiyatları aşağıya çekti; THY ile eylül ayında İstanbul’dan New York’a ekonomi sınıfı olmasına rağmen gidiş dönüş bilet fiyatları 8 bin 834, 7 bin 833, 5 bin 332 ve 2 bin 828 lira gibi çeşitlilik gösterirken Ekim ayında fiyatların ortalama 1071 liradan başlaması dikkat çekti.

United Airlines ile ekimde gidiş dönüş bilet fiyatları ise 812 dolar, Delta Havayolları’nın fiyatı ise 791 dolardan başlıyor. Delta Havayolları’nın kış döneminde 4 ay süresince İstanbul- New York uçuşlarını durdurma kararı alması direkt uçuş yapan THY ile United Airlines’a yarayacak.

DELTA ARA VERİP 29 MART’TA BAŞLAYACAK

Kış sezonunda yolcu azlığı nedeniyle seferlerini 18 Kasım’dan itibaren durduracağı öğrenilen Delta Havayolları, 29 Mart 2013 tarihinde yeniden İstanbul-New York arasında karşılıklı uçuşlara başlamayı planlıyor.

THY’NİN GÖZÜ MESSI İLE ARJANTİNLİ 6 MİLYON YOLCUDA

Bu arada THY marka elçisi olarak görüşmelere devam ettiği ünlü futbolcu Lionel Messi ile Arjantin pazarına girmeyi hedefliyor. Ünlü kulüpler Barcelona, Manchester United’a sponsor olarak İngiltere ve İspanya pazarında büyük yolcu artışları yaşayan THY, Los Angeles Lakers’lı ünlü basketçi Kobe Bryant’ı marka yüzü seçerek Los Angeles hattının tanıtımını yapmıştı.

80 ÜLKE HEDEFLENİYOR 

Bu sayede Los Angeles hattında yolcu sayısında büyük artışlar yaşayan THY aynı taktiği Güney Amerika ve özellikle de seferlerine başlayacağı Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires kenti içinde uygulayacak. THY yaptığı pazar araştırmasında Arjantin’den 6 milyon kişinin yurtdışına çıktığını tespit ederken bu yolcu pastasından pay almayı hedefliyor. THY’nin yaptığı teklifi Lionel Messi’nin kabul etmesi halinde ünlü futbolcu ile reklam filmleri 80’den fazla ülkede uluslararası televizyon kanallarında ve sinemalarda izleyici ile buluşacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim