• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Köe Havalimanı'na Bakan Yıldırım sözü

Köe Havalimanı'na Bakan Yıldırım sözü
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Bayburt ve Gümüşhane’nin ortak kullanacağı Köse Havaalanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan söz aldıklarını söyledi.

Her iki şehrin Valileri ve Milletvekilleri ile birlikte Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesinde bulunan pistin havaalanı yapılması talebini ilettiklerini kaydeden Vali Mayda, 2 ilin ortak talebine Bakan Yıldırım’ın ilgi gösterdiğini ve tören alanında her ili şehrin halkına da müjde olarak söz verdiğini ifade etti.

Süre olarak Bakan Yıldırım’ın “Orta Vade” dediğini hatırlatan Vali Mayda, konunun bundan sonra daha da sıkı takipçisi olacaklarını belirterek, “Konuyu önümüzdeki günlerde daha yoğun bir şekilde takip edeceğiz. Bu bir başlangıçtı. İyi bir başlangıç oldu. Tabi Ulaştırma Bakanımız ve Sayın Başbakanımızda bu konuda himmetlerini yoğunlaştırmalarını bekliyoruz.” dedi.

Vali Mayda, Trabzon’da sisten ve rüzgardan dolayı yaşanan aksamalar nedeniyle zaman zaman uçakların Samsun’a veya Erzurum’a inmek zorunda kaldığını Bakan Yıldırım’a ilettiklerini ifade ederek, Köse’de Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu döneminde yapılan ve yarım kalan Köse Havaalanının Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet vermesinin yanında Erzincan’a veya Trabzon’a uçak inemediği zaman alternatif bir iniş pisti olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, açılışlar sırasında Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’le birlikte Bakan Yıldırım’la üçlü bir görüşme yaptıklarını ve Köse Havaalanı konusunda milletvekillerinin ısrarının Bakan Yıldırım tarafından geri çevrilmediğini belirterek Bakan Yıldırım’ın havaalanı konusunda orta vadede söz verdiğini söyledi.

Gümüşhane ve Bayburt’un yanısıra bölgenin de hizmet alacağı Köse Havaalanı inşaatı 1997 yılında başlamış ve yarım kalmıştı. Toplamda 400 hektarlık bir alan gerektiren ve yaklaşık 150-200 milyon dolarlık yatırımın bölgedeki istihdama büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim